«Critics' Choice» balvu ceremonijā dominē «Argo» un «Optimista stāsts» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vislielāko ASV kinokritiķu atzinību ceturtdienas «Critics' Choice» ceremonijā baudīja Bena Afleka drāma «Argo par Irānas ķīlnieku krīzi un komēdija «Silver Linings Playbook» («Optimista stāsts»).

«Optimista stāsts» tika atzīta par 2012.gada labāko komēdiju, bet abi galveno lomu tēlotāji Bredlijs Kūpers un Dženifera Lorensa saņēma balvas kā labākie komēdiju aktieri.

Kinokritiķu asociācija, kas ar 250 biedriem ir lielākā tāda veida apvienība Ziemeļamerikā, ceturtdienas ceremonijā arī apbalvoja visu aktieru sastāvu.

Vairākas balvas saņēma arī Afleka režisētā «Argo», kas tomēr palika nenovērtēta ceturtdien izziņotajās ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskaru» balvu nominācijās. «Es esmu ļoti pateicīgs akadēmijai,» sacīja Afleks. «Es jokoju. Šī balva ir svarīgāka.»

Par labāko aktieri tika atzīts politiskās drāmas «Lincoln» («Linkolns») zvaigzne Daniels Dejs-Lūiss, bet labākās aktrises gods pienācās Džesikai Časteinai par lomu filmā «Zero Dark Thirty».

Kopumā «Linkolns» ieguva tikai divas «Critics' Choice» balvas, lai gan režisora Stīvena Spīlberga filma nominēta 12 kinoindustrijas prestižākajiem apbalvojumiem - «Oskariem».

Savukārt par labāko jauno aktrisi tika atzīta deviņgadīgā Kvevanzene Valisa, kura ceturtdien arī kļuva par jaunāko labākās aktrises balvas pretendenti visā «Oskaru» pastāvēšanas vēsturē.

Ceremonijā piedalījās vairāki aktieri, kuri tikai dažas stundas iepriekš bija nominēti ASV Kinoakadēmijas balvām, tostarp mūzikla «Les Miserables» («Nožēlojamie») zvaigznes Hjū Džekmens un Anna Hataveja, kā arī Roberts de Niro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu