Ēģiptes tiesa atbalsta Mubaraka lietas otrreizēju izskatīšanu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptes Augstākā tiesa svētdien atbalstījusi bijušā prezidenta Hosni Mubaraka lietas otrreizēju izskatīšanu.

84 gadus vecais Mubaraks, kurš tika gāzts protestu ceļā, tika notiesāts pagājušā gada jūnijā. Viņš tika atzīts par vainīgu demonstrantu nāvē 2011.gada nemieru laikā un viņam tika piespriests mūža ieslodzījums.

Līdz ar Mubaraku jauna tiesa gaida arī bijušo iekšlietu ministru Habibu al Adliju un Mubaraka dēlus - Alaa un Gamalu, paziņojusi tiesa.

«Tiesa nolēmusi akceptēt apsūdzēto iesniegto apelāciju (..) un dod rīkojumu veikt lietas otrreizēju izskatīšanu,» paziņoja tiesnesis.

Mubaraka atbalstītāji, kuri bija sapulcējušies tiesas zālē, tiesas lēmumu uztvēra ar sajūsmu. Līdzīgas emocijas bija vērojamas arī ārpus tiesas nama, kur bija sapulcējušies vēl desmitiem Mubaraka atbalstītāju, kas skandēja: «Mēs mīlam tevi, prezident!».

Sestdien Mubaraks tika nopratināts saistībā ar vairāku miljonu Ēģiptes mārciņu vērtajam dāvanām, ko savulaik esot saņēmis no valsts laikraksta «Al-Ahram», liecina medijos izplatījušās ziņas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu