«Dakaras» rallijreida astotais posms noslēdzas ar sacensību pārtraukšanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Haotiskā «Dakaras» rallijreida astotajā ātrumposmā sestdien tropiska lietus dēļ finišēt spēja vien dažas vieglo automašīnu ekipāžas.

Sacīkstes distance sākotnēji tika ievērojami samazināta, bet vēlāk arī pārtraukta pie 88 kilometru atzīmes, kur sportistiem priekšā bija nepārvarams ūdens šķērslis.

Līdz tam laikam bija paguvušas finišēt vien piecas ekipāžas no kurām vājākais laiks bija kopvērtējuma līderim, pašreizējam čempionam Stefanam Peterhanselam no Francijas («Mini»). Visām nefinišējušajām ekipāžām piešķirts tieši tāds pats rezultāts kā Peterhanselam.

Līdz ar to kopvērtējumā tagad Peterhanselam joprojām ir trīs minūšu un 14 sekunžu pārsvars pār Naseru al Atiju no Kataras, kurš sacensībās startē ar bagiju. Etapu al Atija iesāka ļoti labi, tomēr vēlāk iestiga ūdenī un varēja būt priecīgs par posma pārtraukšanu.

Ar Latvijā būvēto automašīnu «OSCar O3» sacensībās startē lietuvietis Benedikts Vanags, kurš pēc astotā ātrumposma kopvērtējumā ieņem 93.vietu.

Motociklu trasē kopvērtējuma vadību pārņēma francūzis Davids Kasto ar «Yamaha» motociklu, jo ilglaicīgais līderis Olivjē Pens («Yamaha») aizvadīja ļoti neveiksmīgu posmu.

Tagad Kasto par deviņām minūtēm un 26 sekundēm apsteidz pašreizējo čempionu, savu tautieti Sirilu Desprē (KTM). Pens finišēja vairāk nekā pusstundu aiz labākajiem un kopvērtējumā atkrita uz piekto pozīciju.

Tikmēr smago automašīnu klasē līderpozīcijā joprojām atrodas Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš ir pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu