«Daugavas biznesa centrā» prezentē jaunu rallija auto (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā «Daugavas biznesa centrs» mājvietā Maskavas ielā tika prezentēta jauna rallija mašīna, ar kuru brauks Rolands Jaunzems un Jānis Naglis juniors. Braucējiem talkā nāks pieredzējušais rallija pilots Andis Neikšāns ar savu uzņēmumu «Dynamic Sport», kurš ir piedalījies «Mitsubishi Lancer» EVO 8 mašīnas būvēšanā un neliedzis padomus abiem sportistiem. Pirmais starts jaunajai ekipāžai jau šīs nedēļas nogalē rallijā «Alūksne 2013».

Jaunzema vārds pēdējos gados nav bijis atrodams starp rallistiem, pēdējo reizi viņš pilota krēslā sēdējis 2009. gadā rallijā «Sarma». Tikmēr Naglis juniors vairāk pazīstams kā rallijreida stūrmanis, kuram klasiskajā rallijā šogad būs debija.

«Dynamic Sport» pilots Rolands Jaunzems: «Iepriekš ir bijušas citas mašīnas, bet nesanāca nokļūt pie pareizajiem cilvēkiem un ideja par komandas izveidi allaž tika nolikta malā. Liela nozīme komandas izveidē bija tam, ka iepazinos ar Andri Neikšānu. Šogad brauksim Latvijas čempionātā A grupas ieskaitē un mēģināsim iespraukties labāko sešiniekā, kas sezonās izskaņā mums jau būtu diezgan labs sasniegums,» norāda Jaunzems, kurš pirms vairākiem gadiem pārstāvējis arī Latvijas junioru izlasi hokejā.

«Dynamic Sport» stūrmanis Jānis Naglis juniors: «Sākumā dzirdēju, ka tiek meklēts stūrmanis, taču par to nopietni nedomāju, bet pēc kāda laika saņēmu telefona zvanu, tikāmies un uz vietas nospriedām, ka startēsim kopā. Izbraucām pāris treniņus, iepazinos ar pierakstu un auto. Ar rallijreida auto esmu nobraucis piecus, sešus rallijus un šī lieta man nav sveša, bet, protams, klasiskais rallijs ir pavisam kas cits. Klasiskajā rallijā nekad neesmu braucis. Lai brauktu ātri rallijā, ir jāaizvada treniņi, cītīgi jātrenējas un domāju, ka pēc trīs posmiem būs jau lielāka skaidrība, uz ko esam spējīgi. Esam kopā aizvadījuši dažus treniņus un tie daudz ko devuši, taču līdz pirmajam startam brauksim vēl,» teic Naglis.

Andis Neikšāns: «Viss sākās «Daugavas biznesa centrs» teritorijā, kad sākām apkalpot Rolanda treniņa auto. Pamazām radās ideja, ka varētu būvēt sporta auto un tas viss notika dabiski. Mani uzrunāja tas, ko redzēju jau sākumā - pilota attieksme pret šo lietu, neatlaidība, centība un ideja, ar kādu viņš nāca pie manis. Ja šīs lietas ir, tad pārējo var sasniegt ar treniņprocesu. Iepriekš būvētajiem auto tika iegādāta jauna virsbūve, likām klāt detaļas un tās bija N grupas mašīnas. Šī A grupas mašīna ir jaudīgāka un ātrāka, tehniskie noteikumi nav tik cieši kā N grupā un var izpausties daudz plašāk. Šeit ir veiksmīgs rezultāts - efekts pret izmaksām - par salīdzinoši saprātīgām izmaksām ir tapis labs automobilis, ko apliecina arī pirmie testi. Ar šo auto var Latvijā A grupā braukt sešiniekā, varbūt arī trijniekā. Tehnika nebūs šķērslis, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. Esmu konsultants, treneris un sniedzu palīdzību arī apkalpošanā, šīs lietas ir apvienotas. Pats jaunajā sezonā nebraukšu un varēšu ar lielāku vērību pievērsties jaunajai komandai,» uzsver Neikšāns.

Andis Pikāns, komandas atbalstītājs, «Kurbads un Ko», «Daugavas biznesa centrs» vadītājs. «Ar Rolandu esam pazīstami no deviņdesmito gadu beigām, kad viņš palīdzēja «Kurbads» hokeja komandai, bet pēdējos gados Rolands spējis sekmīgi darboties uzņēmumā un biju gatavs atbalstīt viņu, jo redzēju, ka ir panākumi biznesā, kas var veicināt arī sekmes viņa izaugsmē. Viss ir viņa rokās un ceru, ka savu profesionālo darbu viņš spēs apvienot ar hobiju. Šis varētu būt viens no projektiem, kur neko neesmu izsvēris, bet vadījies tīri pēc savas intuīcijas. Ja komandai ir pieslēdzies Andis Neikšāns, acīmredzot šis ir nopietns projekts, jo viņš ir cilvēks, kurš rallijā kaut ko ir sasniedzis. Ja cilvēks kaut ko ļoti vēlas panākt, viss ir iespējams, ir nepieciešama tikai pareizā attieksme. Esmu priecīgs, ka Rolands spēs atslēgties no tiešajiem darba pienākumiem un virzīties pretī saviem mērķiem. Nav tā, ka «Kurbads» rallijā parādās pirmo reizi. 2002. gadā esam atbalstījuši Ivaru Vasaraudzi un mūsu vārds arhīvos ir atrodams. Ja paveikses un kārtis labvēlīgi sakritīs, puiši var iebraukt sešiniekā, bet pirmajā gadā es būšu gandarīts, ja viņi nobrauks savu spēju robežās,» piebilda Pikāns.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu