«OKartes Autosporta Akadēmijas» sezonu sāks ar ralliju «Alūksne»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs kā 2012. gada Latvijas autorallija čempioni R2 klasē noteikti centīsies gadu sākt ar uzvaru, tad ekipāžas Kristaps Feldmanis / Raivis Poišs uzdevums būs tikt līdz finišam savās pirmajās autorallija sacīkstēs karjerā.

Rallija līdzjutēji noteikti gaidīs 17 gadus jaunā Rugāju sportista Kristapa Feldmaņa debiju rallijā. Divu pēdējo gadu laikā Kristaps startējis supersprintā, pierādot sevi kā vienu no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem autosportistiem. «Alūksne» būs Feldmaņa pirmais starts autorallijā » jaunietis startēs ar «Ford Fiesta» R2 «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandas sastāvā. Viņa stūrmanis būs novadnieks Raivis Poišs.

Cita «OKartes Autosporta Akadēmijas» ekipāža » Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs - ar zaļo «Ford Fiesta» R2 aizvadīs jau otro sezonu. Pērn 18 gadus vecais jaunietis kļuva par visu laiku jaunāko Latvijas čempionu autorallijā, kā arī izcīnīja kopvērtējuma zelta medaļas piecos rallija seriālos - «Latvijas rallija čempionātā», «Latvijas rallijsprinta čempionātā», «Baltijas Ziemas Kausā», «Baltic Rally Challenge» un «Ziemeļeiropas (NEZ) čempionātā».

Sezonas beigās Ralfs palika ceturtajā vietā startptautiskajās «Fiesta Sporting Trophy Shootout» sacensībās. Ir skaidrs, ka arī rallijā «Alūksne 2013» līdzjutēji gaidīs no Sirmača uzvaru 2WD klasē. Kā informē rallija rīkotāji, 2WD klases uzvarētājs saņems 1000 eiro lielu naudas balvu, kas noteikti būs papildus motivācija jau tā ātrajai Sirmača / Kulša ekipāžai.

Trešā «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandas ekipāža būs Emīls Blūms / Ilmārs Vecgailis. Viņi gan Alūksnē nestartēs, tā vietā izvēloties individuālu treniņu sesiju ar savu treneri Jāni Vorobjovu. Pirmās sacensības ar zaļo «Ford Fiesta» R2 automašīnu Blūma ekipāžai paredzētas no 1. līdz 3.februārim, kad risināsies Eiropas autorallija čempionāta posms «Liepāja-Ventspils».

Zīmīgi, ka rallijsprintā «Alūksne» uz starta redzēsim vēl pāris «Okartes Autosporta Akadēmijas» izcilniekus. Pērn startējuši ar «Ford Fiesta» R2, šogad attiecīgi uz «Honda Civic Type-R» un «Subaru Impreza» pārkāpuši Mārcis Ķenavs un Kārlis Nebars. Savukārt pērnā gada «OKartes Autosporta Akadēmijas» finālists Oto Patmalnieks aizvadīs savu pirmo ralliju karjerā. Viņa automašīna būs «Subaru Impreza». Alūksnē ar «Renault Clio» startēs arī Ģirts Vītiņš, kurš pērn «OKartes Autosporta Akadēmijā» ieguva trešo vietu aiz Blūma un Feldmaņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu