Ušakovs: Jābeidz spīdzināt iedzīvotājus ar lielajiem rēķiniem (426)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome atkārtoti vērsīsies Saeimā, aicinot lemt par Pievienotās vērtības nodokļa (PVN)  likmes samazināšanu apkurei, norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā iedzīvotāji saņem šokējoši augstus rēķinus par siltumu, kas, salīdzinot ar pagājušo gadu, palielinājušies pat par 70%, Rīgā – par 63%. Izmaksu pieaugums saistīts ar aukstu gaisa temperatūru decembrī, kā arī Krievijas gāzes cenu nemitīgu palielināšanos.

«Šos apstākļus mainīt mēs nevaram, taču jūtami uzlabot situāciju ir iespējams. Valdībai jābeidz spīdzināt iedzīvotājus un jāpieņem saprātīgs lēmums pazemināt PVN nodokli siltumenerģijai no pašreizējiem 12% līdz 5%,» uzsver Ušakovs.

Domē norāda, ka pašvaldība un uzņēmums «Rīgas namu pārvaldnieks» uzsācis pastiprināti strādāt, lai pilsētā tiktu īstenota dzīvojamo māju siltināšanas programma. Taču, lai nosiltinātu visas dzīvojamās ēkas Rīgā, minimālās izmaksas būtu vismaz 900 miljoni latu. Šī nauda būtu jāsamaksā pašiem iedzīvotājiem, jo dzīvokļi ir viņu īpašums, kur pašvaldība savu finansējumu ieguldīt nemaz nedrīkst.

Ņemot vērā ekonomiskos apstākļus, rīdziniekiem šādas naudas nav. Tāpēc jārēķinās ar to, ka visu ēku nosiltināšana Rīgā prasīs vēl daudzus gadus, bet siltuma rēķini ir jāmaksā jau tagad, ik mēnesi. Tāpēc ir jāpieņem tādi risinājumi, kas jau pašlaik var reāli palīdzēt cilvēkiem, uzskata Rīgas mērs.

Komentāri (426)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu