«Dakaras» rallijreida posmā pirmo reizi uzvaru izcīna Argentīnas sportists

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Orlando Terranova, triumfējot «Dakaras» rallijreida desmitajā ātrumposmā vieglo automobiļu klasē, otrdien kļuva par pirmo Argentīnas sportistu, kurš ko tādu spējis paveikt.

33 gadus vecais BMW braucējs, kurš piedalās savā septītajā «Dakarā», 357 kilometrus garajā speciālajā ātrumposmā par divām minūtēm un septiņām sekundēm apsteidza «Mini» braucēju Nani Romu no Spānijas. Savukārt vēl par 12 sekundēm lēnāks bija pārliecinošais kopvērtējuma līderis Stefans Peterhansels no Francijas, kurš arī brauc ar «Mini».

Kopvērtējumā tagad Peterhansels, kurš dodas pretī savam 11. triumfam rallijreidā, jau par 52 minūtēm un 38 sekundēm apsteidz tuvāko konkurentu Žinelu de Viljēru («Toyota») no DĀR, kurš šajā ātrumposmā bija ceturtais.

Kā ziņots, Peterhansela cerības ievērojami palielinājās pirmdien, kad tehnisku iemeslu dēļ izstājās līdzšinējais vicelīderis, 2011.gada čempions Nasers al Atija no Kataras.

76.vietu desmitajā ātrumposmā ieņēma lietuvietis Benedikts Vanags, kurš startē ar Latvijā būvēto automašīnu «OSCar O3», bet kopvērtējumā viņš pacēlās uz 75.pozīciju.

Tikmēr motociklu klasē kopvērtējuma vadību atguva pašreizējais čempions Sirils Desprē no Francijas (KTM). Posmā uzvaru izcīnīja spānis Hoans Varreda Vorts («Husqvarna»), bet Desprē no viņa atpalika par minūti un 15 sekundēm. Savukārt kopvērtējumā Desprē tagad līdzšinējo līderi komandas biedru Ruvenu Fariju no Portugāles apsteidz par minūti un 37 sekundēm.

Smago automašīnu klasē šoreiz uzvaru svinēja krievs Andrejs Karginovs ar «Kamaz» automašīnu, bet kopvērtējuma līderis ir cits «Kamaz» krievu braucējs Eduards Nikolajevs, kurš tuvākos konkurentus apsteidz par vairāk nekā pusstundu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu