Vilks: Būtu pozitīvi, ja eiro ieviešanu atbalstītu vismaz puse iedzīvotāju (88)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ja eiro ieviešanu Latvijā atbalstītu vismaz puse iedzīvotāju, tas būtu pozitīvs signāls, uzskata finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē vairāki deputāti vaicāja Vilkam, kāds atbalsts no sabiedrības būtu jāsasniedz eiro ieviešanai. Vilks norādīja, ka valdībai nav uzdevuma sasniegt «kādu noteiktu ciparu» attiecībā uz atbalstu eiro ieviešanai, vienlaikus piebilstot, ka būtu vēlams, lai eiro ieviešanu atbalstītu vismaz puse iedzīvotāju.

Vienlaikus ministrs vērsa uzmanību, ka iedzīvotāju attieksme pret eiro atkarīga arī no informācijas par to, kā attīstīsies Latvijas ekonomika, kā arī par notikumu attīstību Eiropas Savienībā un eirozonā. Vienlaikus politiķis sacīja, ka agrāk iedzīvotāji virspusēji interesējās par šiem jautājumiem, bet tagad vairāk seko līdzi situācijai.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Ina Šteinbuka žurnālistiem sacīja, ka informācijai par eiro ieviešanas aspektiem jābūt daudzpusīgai, būtiski, lai sabiedrības informēšana neizskatītos pēc propagandas, un jāsniedz atbildes par visiem eiro ieviešanas aspektiem.

Kā ziņots, saskaņā ar jaunākajiem aptaujas datiem pagājušā gada decembrī vairāk nekā pusmiljonam jeb aptuveni 540 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem bija pozitīva attieksme pret pāreju no lata uz eiro. Decembrī pozitīvi noskaņoto īpatsvars bija 31%, vēl oktobrī tie bija 26%.

Eiro ieviešanas mērķa datums Latvijā ir 2014.gada 1.janvāris.

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu