Organizatori vīlušies ar dalībnieku sastāvu rallijsprintā «Alūksne» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kaut organizatori palikuši nedaudz vīlušies ar dalībnieku sastāvu nedēļas nogalē gaidāmajā rallijsprintā «Alūksne», sacensībās tiek prognozētas aizraujošas cīņas.

Sacensībās, kas būs Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmais posms, Igaunijas «E-Cup» kausa izcīņas pirmais posms un rallija «Alūksne 2013» kausa izcīņa individuālajā vērtējumā, piedalīsies 60 ekipāžas no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas.

Trešdien notikušajā preses konferencē sacensību organizators Gatis Cimdiņš secināja, ka dalībnieku sastāvs nav tik labs kā organizatori būtu vēlējušies. Kā iespējamos iemeslus viņš nosauca salīdzinoši īso sacensību distanci un gaidāmās Eiropas autorallija čempionāta sacensības Latvijā, kuru ietvaros tiks aizvadīti uzreiz divi Latvijas rallija čempionāta posmi.

Sacensības sāksies piektdien, 18.janvārī, ar svinīgu pasākumu Alūksnes centrā, bet pirmā sporta mašīna trasē dosies sestdien plkst.9.50. Sacensību finišs pēc cīņas astoņos ātrumposmos tiks sasniegts tās pašas dienas vakarā. Pēdējie divi ātrumposmi tiks veikti tumsā.

Sacensībās būs četri ātrumposmi, kurus sportisti veiks pa divām reizēm. Turklāt viens no šiem ātrumposmiem būs pilnīgi jauns. Ieeja uz sacensībām skatītājiem būs bez maksas.

No vadošajiem pilotiem sacensībās startēs gan Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse ar R4 grupas «Mitsubishi Evo X» automašīnu, gan Mārtiņš Svilis («Mitsubishi Evo VIII»), kurš šo sezonu sāks ar jaunu stūrmani Ivo Pūķi, gan igauņa Sīma Plangi ekipāža, kas pagājušajā gadā «Alūksnes» rallijā finišēja otrā aiz uzvaru izcīnījušajiem Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna.

Kā preses konferencē atzina Svilis, viņam Alūksnē galvenais mērķis nebūs uzvarēt, bet veidot saprašanos ar jauno stūrmani.

Tāpat sacensībās intrigu radīs krievu pilots Vasīlijs Grjazins ar S2000 klases automašīnu, kā arī lietuvieša Roka Kvaraceja ekipāža.

Savukārt labākā ekipāža vienas ass piedziņas (2WD) klasē tiks pie 1000 eiro (700 latu) liela balvu fonda. Pagājušajā gadā šajā klasē izvērtās ļoti sīva konkurence un finišā labākās ekipāžas šķīra vien pusotra sekunde. Paredzams, ka šogad cīņā par šo balvu iesaistīsies vairāk nekā 20 automašīnas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu