Lēbs vadībā pēc jauno WRC sezonu ievadošā Montekarlo rallija pirmās dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc jaunās pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas pirmā posma - Montekarlo rallija - pirmās dienas trešdien vadībā izvirzījies deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Francijas («Citroen»).

Pēc pirmās dienas četriem ātrumposmiem Lēbs par minūti un 20,3 sekundēm apsteidz savu tautieti Sebastjanu Ožēru no «Volkswagen» komandas, savukārt trešais ir Lēba komandas biedrs Miko Hirvonens no Somijas.

Ceturtais pašlaik ir vēls viens «Citroen» braucējs spānis Danijs Sordo, bet piektais ir somu braucējs Jari-Mati Latvala no «Volkswagen» komandas.

Posma turpinājumā ceturtdien sportisti aizvadīs nākamos sešus ātrumposmus, piektdien sekos vēl trīs, bet rallijs noslēgsies sestdien ar beidzamajiem pieciem ātrumposmiem.

Kā zināms, Lēbs, kurš par pasaules čempionu kļuvis deviņus gadus pēc kārtas, šosezon startēs vien četros WRC posmos. Savukārt pilnu sezonu Lēbs aizvadīs GT sprinta seriālā ar «McLaren MP4-12C GT3» automašīnu.

Šosezon WRC čempionātā paredzēti 13 posmi, no kuriem pēdējais notiks novembrī Velsā. Arī pagājušā sezonā sportisti sacentās 13 posmos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu