«Ober-Haus»: Pagājušā gada 4.ceturksnis īres tirgū ir bijis aktīvs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pagājušā gada 4.ceturksnis īres tirgū ir bijis aktīvs un lielāko interesi par īres dzīvokļiem izrādījuši ārvalstu klienti, teikts nekustamā īpašuma kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā par 2012.gada 4.ceturksni.

Aktivitāte īres tirgū gan samazinājās decembrī, kad aktivitāti tirgū samazināja Ziemassvētku un Jaunā gada gaidīšana. Pieprasījums pēc dzīvokļiem ir daudzveidīgs - gan pēc vienistabas dzīvokļiem, gan pēc četru un vairāk istabu dzīvokļiem, teikts pārskatā.

Lielāko interesi 4.ceturksnī nemainīgi izrādījuši ārvalstu klienti, kas interesējas gan par mēbelētiem, gan nemēbelētiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem ar īres maksu no 500 līdz 1500 eiro (no 350 līdz 1050 lati) mēnesī. Vispieprasītākais joprojām ir Rīgas klusais centrs, taču gandrīz tikpat liela interese ir arī par dzīvokļiem aktīvajā centrā, norāda «Ober-Haus».

Saistībā ar lielo ārvalstu tūristu pieplūdumu decembrī izrādīta pastiprināta interese par īstermiņa īri, taču pieprasījums krietni vien pārsniedz piedāvājumu.

Vietējie klienti galvenokārt interesējas par vienistabas un divistabu dzīvokļiem centrā cenu kategorijās no 300 līdz 400 eiro (no 210 līdz 280 latiem) mēnesī, teikts pārskatā.

Īres cenas pagājušā gada 4.ceturksnī nav mainījušās, norāda «Ober-Haus». Jaunajos projektos centrā tās ir vidēji no deviņiem līdz 11 eiro (no 6,3 līdz 7,7 latiem) par kvadrātmetru. Pirmskara ēkās centrā - no septiņiem līdz deviņiem eiro (no 4,9 līdz 6,3 latiem) par kvadrātmetru, bet klusajā centrā no astoņiem līdz desmit eiro (no 5,6 līdz septiņiem latiem) par kvadrātmetru.

Mikrorajonos 4.ceturksnī bija interese par īres dzīvokļiem Āgenskalnā, Ziepniekkalnā, Imantā un Zolitūdē. Pieprasījums pēc īres dzīvokļiem jaunajos projektos šajā segmentā ir augsts. Pieprasītākie rajoni joprojām ir Pārdaugava, Purvciems un Teika.

Īres cenas 4.ceturksnī nav mainījušās arī sērijveida dzīvokļiem un ir vidēji 130 eiro mēnesī (91 lats) par vienistabas dzīvokļiem, 180 eiro (126 lati) mēnesī par divistabu dzīvokļiem un 220 eiro (154 lati) mēnesī par trīsistabu dzīvokļiem.

Pieprasījums pēc īres privātmājām 4.ceturkšņa laikā ir samazinājies, teikts pārskatā. Vispieprasītākie rajoni ir Mārupe, Ķīpsala, Bieriņi un Mežaparks. Vidējās cenas par privātmājām 4.ceturksnī nemainīgi bija 1000 līdz 1500 eiro (no 700 līdz 1050 latiem) mēnesī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu