Peterhansels un Desprē izcīna kārtējos «Dakaras» rallijreida titulus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Savu 11. uzvaru «Dakaras» rallijreida kopvērtējumā sestdien izcīnīja Stefans Peterhansels, kurš bija labākais vieglo automobiļu klasē, bet motociklu vērtējumā par labāko piekto reizi karjerā kļuva Sirils Desprē. Abi franču sportisti bija labākie jau pirms pēdējās dienas un pārsvarus nosargāja arī sestdienas pēdējā ātrumposmā.

Peterhansels, kurš sacensībās startēja jau 25. reizi, karjeras sākumā sešas reizes kļuva par «Dakaras» rallijreida čempionu motociklu klasē, bet nu viņš jau piekto reizi uzvarēja vieglo automobiļu vērtējumā, apsteidzot soma Āri Vatanena rekordu, kurš uz četriem riteņiem triumfēja četras reizes.

Pēdējā ātrumposmā uzvaru izcīnīja Peterhansela spāņu komandas biedrs «Mini» rindās Nani Roma, bet francūzis summā «Toyota» komandas DĀR braucēju Žinelu de Viljēru apsteidza par 42 minūtēm un 22 sekundēm.

Trešais bija krievs Leonīds Novickis, kurš uzvarētājam zaudēja gandrīz pusotru stundu.

Desprē motociklu klasē pēdējā posmā tikai palielināja savu pārsvaru un portugāli Rubenu Fariju apsteidza par 10 minūtēm un 43 sekundēm. Savukārt trešais bija čīlietis Fransisko Lopess, kurš atpalika par 18 minūtēm un 48 sekundēm. Visi šie trīs sportisti pārstāv KTM komandu.

Savukārt smago automašīnu klasē uzvaru kopvērtējumā svinēja krievs Andrejs Karginovs ar «Kamaz» automašīnu, bet kvadraciklu klasē labākais bija argentīnietis Markoss Patronelli.

«Dakaras» rallijreids, kurā šogad nestartēja neviens Latvijas pārstāvis, piekto reizi pēc kārtas norisinājās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes notika Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, no 2009. līdz 2010.gadam risinājās Argentīnā un Čīlē, bet kopš 2011.gada to uzņem arī Peru.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu