Lēbs septīto reizi uzvar Montekarlo rallijā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Francijas («Citroen») sestdien ar uzvaru sāka pasaules autorallija čempionāta (WRC) jauno sezonu, septīto reizi karjerā triumfējot Montekarlo rallijā. Lēbam, kurš šogad piedalīsies vien četros WRC posmos, šī bija 77. uzvara karjerā.

Francūzis atradās pārliecinošā līderpozīcijā pirms sestdienas vakarā tumsā paredzētajiem pēdējiem diviem ātrumposmiem, tomēr tā kā strauji pasliktinājās laika apstākļi, tie tika atcelti. Sliktie laika apstākļi izraisīja arī problēmas skatītājiem - trīs tika hospitalizēti pēc paslīdēšanas, bet vismaz pieci iekrituši kādā aizā.

Sacensību noslēgumā Lēbs par minūti un 39,9 sekundēm apsteidza kādreizējo komandas biedru un savu tautieti Sebastjanu Ožēru no «Volkswagen» komandas, bet abi pārējie «Citroen» piloti Danijs Sordo no Spānijas un soms Miko Hirvonens ieņēma attiecīgi trešo un ceturto vietu.

Kā zināms, Lēbs, kurš par pasaules čempionu kļuvis iepriekšējos deviņus gadus pēc kārtas, šosezon startēs vien četros WRC posmos. Savukārt pilnu sezonu Lēbs aizvadīs GT sprinta seriālā ar «McLaren MP4-12C GT3» automašīnu.

Šosezon WRC čempionātā paredzēti 13 posmi, no kuriem pēdējais notiks novembrī Velsā. Arī pagājušajā sezonā sportisti sacentās 13 posmos.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu