Štrauss-Kāns viesnīcas kalponei samaksājis 1,5 miljonu dolāru (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektors Dominiks Štrauss -Kāns viesnīcas kalponei Nafisatu Diallo, kas viņu apsūdzēja izvarošanā, izmaksājis 1,5 miljonu dolāru lielu kompensāciju, raksta Francijas laikraksts «Le Journal du Dimanche», atsaucoties uz Štrausam-Kānam tuvu stāvošiem informācijas avotiem.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas tieši šāda summa bija minēta vienošanās līgumā, saskaņā ar kuru Diallo atteicās no civilprasības pret Štrausu-Kānu.Turklāt 30% no kompensācijas Diallo būs spiesta atdot saviem advokātiem.

Jau ziņots, ka 2011.gadā Diallo apvainoja Štrausu-Kānu izvarošanā un pret viņu tika ierosināta krimināllieta.Štrauss-Kāns savu vainu neatzina, taču starptautiskā skandāla dēļ pameta savu augsto amatu.Vēlāk lieta tika slēgta, jo Diallo liecības neviesa uzticēšanos.Pēc tam Diallo advokāti tiesā iesniedza civilprasību, pieprasot materiālo kompensāciju.

Līdz pagājušā gada maijam, kad Štrauss-Kāns tika arestēts Ņujorkā un apsūdzēts viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā, viņam kā sociālistu potenciālajam kandidātam tika prognozēta uzvara Francijas prezidenta vēlēšanās.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu