Notiks Mārtiņam Freimanim veltīts kinoseanss (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 27.janvārī, kinoteātrī «K.Suns» būs iespēja noskatīties ekskluzīvu Mārtiņa Freimaņa un grupas «Tumsa» koncertierakstu kopā ar Liepājas simfonisko orķestri, kas filmēts 2004.gadā festivāla «Liepājas dzintars» atklāšanā.

Filmas seanss sāksies plkst.15, bet pirms tam kinoteātrī tika atvērta grāmata, kurā apkopoti 50 labāko Mārtiņa Freimaņa dziesmu nošu pieraksti.

Uzstāties kopā ar orķestri bija viens no Freimaņa sapņiem. Dziesmas koncertam aranžēja diriģents Jēkabs Ozoliņš kopā ar «Tumsas» taustiņinstrumentālistu Normundu Kalniņu.

Rīgā notiekošais kinoseanss būs pirmais pasākums no Freimanim veltītā sarīkojumu cikla «[Ie]vērojot klusumu», kurā tiks demonstrēta arī Arvīda Krieva dokumentālā filma «Dzīve kā košums» par Freimani un grupu «Tumsa».

Freimaņa dziesmu nošu grāmatu izdevis Mārtiņa Freimaņa fonds kopā ar «Micrec Publishing». Tas ir apjomīgs darbs, kurā 200 lapaspusēs atlasītas un klavierēm un ģitārai aranžētas Freimaņa populārākās dziesmas. Šī būs pirmā grāmata sērijā, kurā turpmāk tiks apkopotas dažādu populāru komponistu dziesmu notis.

«[Ie]vērojot klusumu» tikšanās un akustiski koncerti notiks Ādažos, Jēkabpilī, Madonā, Valmierā, Siguldā, Ogrē un Skrundā. Katrā no šīm pilsētām tiks demonstrēta Krieva dokumentālā filma «Dzīve kā košums», uzstāsies Freimaņa tuvākie draugi, būs arī Freimaņa fotogrāfiju izstāde un viņa dzejas lasījumi. Katrā no pilsētām izpildīt Freimaņa mūziku aicināti arī vietējie mākslinieki.

Koncertu sērija noslēgsies 7.februārī, Freimaņa dzimšanas dienā, ar vērienīgām svinībām Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, kurās uzstāsies gan grupa «Tumsa», gan visi Freimaņa draugi - Lauris Reiniks, Kārlis Būmeisters, Emīls Balcers, Emīls Dreiblats, Olga Rajecka, Māra Upmane-Holšteina, Aija Andrejeva, grupa «Putnu balle», «PeR», «Blitze», «The Capybaras», «Crazy Dolls», «Tumsas vijolnieces» un citi.

  • Biļetes uz kinoseansu un koncertiem Latvijas pilsētās var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās. Katra nopirktā biļete būs ziedojums Mārtiņa Freimaņa fondam.
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu