Latvijā top jauns rallija sacensību formāts (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Janova/4rati

Savulaik populārs un iecienīts sporta veids Latvijā bija standarta automobiļu rallijs jeb minirallijs - līdz pat laikam, kad tā vietā stājās patreizējais rallijsprints ar jaudīgākām mašīnām, garākiem ātrumposmiem, sarežģītākām tehniskām prasībām, un, kas nav mazsvarīgi, arī lielākām izmaksām gan dalībniekiem, gan organizatoriem.

«Latvijas Automobiļu Federācijas» (LAF) Standarta automobiļu komisija jau ir nonākusi finiša taisnē jauna sacensību formāta veidošanā, un patlaban noslēdzas darbs pie kausa izcīņas nolikuma un sacensību kalendāra projekta.

Galvenā jauno sacensību ideja - rallija principa sacensības ar ceļu satiksmei atbilstošām standarta automašīnām.

Tiek plānots, ka kausa izcīņa notiks četrās ieskaites grupās: standarta automašīnas ar viena tilta piedziņu līdz 1600 kubikcentimetriem, standarta automašīnas ar viena tilta piedziņu virs1600 kubikcentimetriem, pilnpiedziņas standarta automašīnas un jaunieši 16-18 gadus veci ar standarta automašīnām, kurām ir viena tilta piedziņa līdz 1600 kubikcentimetriem.

Būtiski, ka jauno sacensību organizēšanu uzņemsies jau pieredzējuši standarta auto sacensību organizatori un kausa izcīņa norisināsies sešos posmos visā Latvijā.

Šajās sacensībās varēs lietot tikai ikdienas ceļu satiksmē atļautas rūpnieciski ražotas riepas - startēt ar autosportam paredzētām riepām un «OPEN» klases automašīnām netiks atļauts. Visas sacensības distances kopējais maksimālais garums būs 150 kilometri, no tiem ātrumposmos līdz 15 kilometriem un neierobežotu skaitu režīmsacensību.

Patlaban dalās domas par to, kā tad šo seriālu nosaukt. Tāpēc «Standarta automobiļu» komisija aicina potenciālos braucējus, skatītājus un atbalstītājus, izsludinot konkursu par labāko un piemērotāko nosaukumu jaunajām sacensībām.

dace@4rati.lv

Ņemot vērā pozitīvo kaimiņvalsts Igaunijas pieredzi, kur šāda veida sacensībās startē līdz pat 100 dalībniekiem, kā arī savulaik Latvijā notikušo standarta automobiļu ralliju popularitāti, jācer, ka jaunās sacensības tiks atzinīgi novērtētas arī pie mums un varēs lepoties ar kuplu dalībnieku skaitu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu