Saeima noraida priekšlikumus samazināt PVN apkurei un pārtikai (148)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima, vērtējot priekšlikumu grozījumiem Pievienotās vērtības nodokļa likumā, noraidīja Zaļo un zemnieku (ZZS) savienības un arī politiskās apvienības «Saskaņas centrs» (SC) priekšlikumu samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) apkurei un pārtikai.

ZZS priekšlikums paredzēja līdz 5% samazināt PVN siltumenerģijas piegādei, ja tās faktiskais patērētājs ir iedzīvotājs, kas pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām.

Savukārt deputāts Ivars Zariņš (SC) rosināja līdz 2015.gadam piemērot 5% PVN likmi siltumenerģijas piegādei, ja tās faktiskais patērētājs ir iedzīvotājs, kas pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām.

Tāpat netika atbalstīts ZZS priekšlikums līdz 12% samazināt PVN likmi pārtikas produktiem: maizei, nepārstrādātai gaļai un zivīm, piena pamatproduktiem, olām, svaigiem augļiem un dārzeņiem.

Kā ziņots, 17.janvārī Saeimas deputāti noraidīja politiskās apvienības SC frakcijas sagatavotos grozījumus, kas paredz samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi no 12% uz 5% iedzīvotājiem, kuri pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām.

Arī portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu apkurei, liecina informācija portālā.

Jau vēstīts, ka pērn novembra sākumā Saeimā atbalstu neguva Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas izstrādāti grozījumi likumā «Par pievienotās vērtības nodokli», kas paredzēja siltumenerģijas piegādēm iedzīvotājiem piemērot PVN samazināto likmi 5% apmērā.

Šajā dienā pie parlamenta bija pulcējušies arī vairāki simti cilvēku, kuri aicināja Saeimu samazināt PVN likmi siltumapgādei. Viņu vidū bija arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Komentāri (148)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu