Kalniete sūdzas: Beļģijā kā Latvijas piederīgo dzimšanas vieta norādīta PSRS (209)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete nosūtījusi vēstuli Beļģijas Iekšlietu ministrei Žoelai Milkē, vēršot uzmanību uz to, ka Latvijas iedzīvotājiem, reģistrējoties Beļģijas pašvaldībās un saņemot uzturēšanās atļauju, kā dzimšanas vieta tiek norādīta Latvijas Padomju Sociālistiskā Republika.

Deputāte uzsver, ka šāda norāde ir nepareiza, jo tādejādi tiek atzīts Latvijas okupācijas un aneksijas Padomju Savienībā likumīgums. Deputāte norāda, ka šāda terminoloģija ir pretrunā ar Beļģijas Karalistes īstenoto Latvijas okupācijas neatdzīšanas politiku, ko valsts piekopa no 1940. līdz 1991.gadam, kad Latvija atjaunoja savu valstisko neatkarību.

«Šāda nepareiza dzimšanas vietas lietošana rada iespaidu, ka Beļģijas valsts iestādes noliedz Latvijas valsts pēctecību un neatzīst Latvijas vardarbīgu iekļaušanu Padomju Savienības sastāvā,» norāda Kalniete.

Kalniete aicina ministri šo jautājumu atrisināt pēc būtības, jo līdzīgu praksi Beļģijas autoritātes nepiemēro citu bijušo okupēto valstu iedzīvotājiem.

«Cik man zināms, tad personām, kas reģistrējas Beļģijas pašvaldībās un ir dzimušas Francijā Nacistiskās Vācijas okupācijas laikā, netiek norādīts, ka persona dzimusi Višī Francijā vai okupētās zonas Francijā. Tāpat arī Čehijas iedzīvotājiem, kuri dzimuši Otrā pasaules kara laikā, netiek norādīts, ka viņi dzimuši Bohēmijas un Morāvijas protektorātā,» vēstulē raksta Kalniete.

Komentāri (209)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu