«Avatara» režisoru Džeimsu Kameronu apsūdz plaģiātismā (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters-AFP/Scanpix

ASV tiesa likusi režisoram Džeimsam Kameronam iesniegt kases grāvēja «Avatar» («Avatars») scenārija uzmetumus vīrietim, kurš apsūdz viņu plaģiātismā.

Ēriks Rīders apgalvo, ka «oskarotā» 2009.gada filma balstīta uz viņa sarakstītu stāstu «K.R.Z. 2068». Viņš pieprasa kompensāciju no Kamerona un viņa producentu kompānijas «Lightstorm Entertainment».

2011.gada decembrī Rīders iesniedza prasību tiesā, sakot, ka pie sava stāsta esot strādājis divus gadus. Trešdien Losandželosas Augstākās tiesas tiesnesis Alans Rozenfīlds lika Kamerona advokātiem iesniegt scenārija melnrakstus.

«Mēs vēlamies būt uzmanīgi attiecībā uz idejām un informāciju,» sacīja tiesnesis.

Tomēr viņš noraidīja Rīdera juridisko pārstāvju prasību pēc Kamerona un «Lightstorm Entertainment» darbinieka Džona Lando personiskajiem kalendāriem.

Vīrieša advokāts norādīja, ka tiem būs pieejama arī informācija no režisora datora.

Kā jau ziņots, 2011.gada beigās tiesvedību pret Kameronu uzsāka zinātniskās fantastikas rakstnieks Braients Mūrs, apgalvojot, ka režisora veiksmīgā filma «Avatar» («Avatars») balstoties uz viņa sarakstītajiem darbiem «Aquatica» un «Descendants: The Pollination».

«Avatars» kļuva par kases grāvēju, visā pasaulē nopelnot vairāk nekā 2,7 miljardus dolāru (1,43 miljardus latu).

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu