Rallijā Liepāja-Ventspils ar pirmo numuru startēs somu braucējs Ketomā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Februāra sākumā gaidāmajā Eiropas autorallija čempionāta (ERC) otrajā posmā - rallijā Liepāja-Ventspils - ar pirmo starta numuru trasē dosies Latvijā iepriekš labi iepazītais vairākkārtējais Somijas čempions Jari Ketomā, paziņojuši organizatori.

Ar startu Kurzemē Ketomā gatavosies nedēļu vēlāk Zviedrijā paredzētajam pasaules autorallija čempionāta (WRC) otrajam posmam.

Pašlaik 33 gadus vecais Ketomā savas karjeras laikā piedalījies 21 WRC posmā, tiekot pie astoņiem ieskaites punktiem.

Ar otro starta numuru sacīkstes uzsāks īrs Kreigs Brīns, bet kā trešais trasē dosies franču leģenda Fransuā Delakūrs, kurš savas karjeras laikā piedalījies 97 WRC posmos, no kuriem četros izcīnījis uzvaru.

ERC ieskaitē sacensībās sacentīsies 41 ekipāža, bet Latvijas čempionātā - 50. ERC ieskaitē spēcīgākajā klasē ar «S2000» grupas automašīnām startēs septiņas ekipāžas.

No Latvijas sportistiem ERC ieskaitē startēs septiņu pilotu ekipāžas - Raimonds Kisiels, Vasīlijs Grjazins, Aivis Egle, Ralfs Sirmacis, Emīls Blūms, Guntis Lielkājis un Kristaps Feldmanis.

Kā ziņots, rallijs Liepāja-Ventspils notiks no 1. līdz 3.februārim. Sniegotajos Kurzemes ceļos viesu un pašmāju autosportistiem būs jāveic 15 ātrumposmi 243 kilometru garumā.

Sacensību laikā notiekošais Latvijas rallija čempionāta pirmais posms ietvers ātrumposmus 1. un 2.februārī, bet otrais - ātrumposmus 3.februārī.

Kopumā šosezon ERC tiks aizvadīti 13 posmi, un sportisti var cīnīties par titulu, arī nepiedaloties visos sezonas posmos, - tiks ņemti vērā viņu labākie četri rezultāti no pirmajiem septiņiem un arī labākie četri no pēdējiem sešiem sezonas posmiem.

Paredzams, ka šī sezona būs ERC pārejas posms uz jauniem starptautiskā seguma apmēriem, bet līdz ar 2014.gada sezonu tas kļūs par vienu no lielākajiem pasaules rallija seriāliem.

Iepriekšējos gados ERC notika pēc sarežģītu koeficientu formulas, kas neveicināja sacensību popularitāti. Zīmīgi, ka šī nebūs pirmā reize, kad Latvijā un arī Liepājā notiks Eiropas čempionāta posms, - 2003.gadā Eiropas čempionāta posma statuss bija rallijam «Kurzeme», tomēr tas bija ar zemu koeficientu, kas neradīja augstu prestižu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu