Dimiters cer pulcēt 100 000 atbalstītāju, lai atgūtu tautas varu Latvijā (456)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Dziesminieks Kaspars Dimiters cer pulcēt vismaz 100 000 cilvēku, lai izveidotu «Tautas varas fronti» (TVF), kas «atgūtu tautas varu Latvijā».

Dimiters iecerējis veidot TVF, lai pierādītu, ka «vara nepieder nedz izredzētu uzņēmēju, nedz politiķu, nedz kādai nacionālistu vai internacionālistu kastai, bet visai Latvijas tautai».

Pēc dziesminieka domām, līdz ar 1990.gada 4.maija deklarāciju par neatkarības atjaunošanu tautas cerētā Latvijas valsts atjaunota netika. «Tika radīts ekonomiski, politiski un ideoloģiski manipulatīvs režīms, kura uzdevums bija kalpot aukstajā karā uzvarējušajām rietumvalstīm. Ko dara uzvarētāji? Tie okupē teritorijas, savāc trofejas, aizved gūstekņus. Tāds plāns tika īstenots visā postpadomju telpā, arī Latvijā,» uzsaukumā sabiedrībai vēsta Dimiters.

Situāciju Latvijā varot mainīt tikai TVF izveide, kurā «kopā jānāk tūkstošu desmitiem, simtiem, miljonam. Vienai kustībai jāvieno visas kustības, visas biedrības, visi novadi, visas pilsētas, visas tautības, visi cilvēki, kuru griba atjaunot Latvijas valsti nav salauzta. (...) Visiem kopā no savu kustību, biedrību, pagastu, pilsētu vidus jāizvēlas jauni, vecā režīma politikā nesasmērējušies ļaudis, kurus virzīt uz Latvijas vēsturē visizšķirošākajām vēlēšanām».

Vaicāts, vai ar savu vēstījumu viņš piesaka jaunu politisko partiju, Dimiters izteicās, ka par to vēl esot «pāragri spriedelēt». «Taču ja tas notiks, par partijas dibināšanu un tās dalību kādās vēlēšanās lemšu nevis es vai izredzēto «jumts», bet visi dibināšanas sapulces dalībnieki. Tā būs tā radikālākā atšķirība no visām līdzšinējām partijām un kustībām, kurās visu vārdā parasti lemj neliela partijas elites grupa,» sacīja dziesminieks.

Savukārt taujāts, vai viņam jau ir izdevies sapulcēt vismaz minimālo partijas dibinātāju skaitu, Dimiters aģentūrai LETA atbildēja: «Ne 200, ne 300 cilvēki partiju nedibinās. TVF tāpēc arī ir fronte, lai tā mobilizētu visus nevardarbīgas kaujas spējīgos. Ja TVF dibināšana nepulcinās vismaz 100 000 Latvijas iedzīvotāju, dibināšanas sapulce vienkārši nenotiks.» Potenciālais politiķis gan atzina: «Pagaidām esmu viens.»

Komentāri (456)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu