Pols Makartnijs: Manas aitas mirst no vecuma (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eksbītls Pols Makartnijs atklājis, ka viņa fermā Skotijā mitinās vecas aitas, par kurām smejas vietējie lopkopji, jo viņš nespējot tās nosūtīt uz kautuvi.

«Es dzīvoju aitu fermā un mēs tās apcērpam, tomēr tās mirst tikai no vecuma,» veģetārietis un dzīvnieku tiesību aizstāvis stāstīja BBC 4.radioprogrammai. «Tas dažkārt atstāj mani kaunā. Cilvēki saka: «Paskaties taču, kādas ir tavas aitas!» Un man atliek vien piekrist - tās ir ļoti vecas, bet vienīgā alternatīva ir tās nosūtīt uz lopkautuvi.»

«Tās vienkārši nomirst, tāpat kā mēs. Tās ir dzīvas, tad tās nomirst, tā nu tas notiek. Mēs nodrošinām aitām labu dzīvi un es tām apcērpu vilnu,» viņš piebilda.

Intervijā viņš arī pastāstīja, kā 1975.gadā ar sievu Lindu pievērsās veģetārismam. Tagad viņš aicina līdzcilvēkus ievērot «pirmdienas bez gaļas».

«Ar šo kampaņu mēs vēlamies pateikt, ka vienā no septiņām nedēļas dienām jūs varat iztikt bez gaļas. Taču mēs neesam pārāk uzstājīgi,» viņš norāda. «Mēs nesakām, ka jums jākļūst par veģetārieti, jo tas jums nāktu par labu. Mēs tikai aicinām pamēģināt to vienu dienu nedēļā. Daudzi saka, ka tā ir viegli īstenojama, skaidri saprotama ideja, un viņiem tā ļoti patīk.»

«Tam ir arī ekonomisks pamatojums, jo krīzes laikā gaļa parasti kļūst dārgāka. Es domāju, ka tā ir laba doma,» piemetināja Makartnijs.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu