«Apple» līdzdibinātājs: Filma par Stīvu Džobsu ir kļūdaina (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tehnoloģiju giganta «Apple» līdzdibinātājs Stīvs Vozņaks piektdien paziņoja, ka jauniznākušajā filmā par Stīvu Džobsu esot pieļautas faktu kļūdas.

Filmas «jOBS» ar aktieri Eštonu Kačeru galvenajā lomā pirmizrāde norisinājās piektdien Sandensas kinofestivālā. Tomēr Vozņaks apgalvo, ka tajā nepareizi attēloti gan varoņi, gan arī to savstarpējās attiecības, īpaši starp viņu pašu un Džobsu.

«Mums nekad nebija tādu savstarpējo attiecību,» teica programmētājs, kurš 1987.gadā pameta «Apple». «Es pat nesaprotu, ko filmas veidotāji mēģināja pateikt.»

Viņš piebilda, ka «personības veidotas ļoti neatbilstošas, taču manējā ir tuvāka patiesībai». «Idejas par to, ka datori atstāj iespaidu uz sabiedrību, nenāca no Džobsa. Tās iedvesmoja mani un bieži izskanēja «Homebrew» datorklubā,» viņš skaidroja.

«Stīvs atbrauca atpakaļ no Oregonas un ieradās kluba sapulcē, taču viņš uzreiz nesāka runāt par datoru milzu sociālo ietekmi,» Vozņaks stāstīja tehnoloģiju blogam «Gizmodo». «Viņš bija iecerējis uztaisīt mātes plati par 20 dolāriem un pēc tam to pārdot par 40 dolāriem. Viņš pārdeva datoru detaļas un vienmēr atrada veidu, kā ātri nopelnīt ar maniem dizainiem.»

«Cēlā saruna notika daudz vēlāk,» viņš atceras. «Un es tolaik neizskatījos pēc profesionāļa. Mēs abi vēl bijām puikas.»

Tomēr filmas veidotāji noraidīja Vozņaka kritiku. «Tā nav dokumentāla filma un necenšas vārdu pa vārdam atainot visas sarunas un notikumus,» teikts producentu paziņojumā. «Filmas veidotāji neizmērojami ciena un apbrīno Vozņaku un visus pārējos kinolentē attēlotos cilvēkus. Viņi rūpīgi iedziļinājās, lai radītu izklaidējošu filmu, kurā tomēr notverta Stīva Džobsa un pārējo «Apple» veidotāju būtība.»

Tomēr producenti norādīja, ka «ne pilnīgi viss ir precīzs notikušā attēlojums».

«Tā ir izklaidējoša filma par vienu no svarīgākajiem, radošākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem mūsu kultūras vēsturē, kas sablīvēta divas stundas garā kinolentē,» lasāms paziņojumā.

Vozņaks, kurš bija redzējis tikai nelielu videoklipu no no filmas piebilda, ka neprecizitātes to tomēr nepadara par sliktu filmu. «Domājams, ka filma kļūs ļoti populāra,» viņš sacīja. «Iespējams, ka tā tomēr ir ļoti precīza. Tas bija tikai viens klips.»

Aprīlī filma «jOBS» tiks izlaista ASV kinoteātros.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu