«RE Autoclub» komandai veiksmīgs starts Montekarlo vēsturiskajā rallijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas komanda «RE Autoclub» sadarbībā ar Krievijas «Nart Time» četrām ekipāžām startējusi Montekarlo vēsturiskajā rallijā, jau pirmajās dienās veicot 1300 kilometru distanci.

Montekarlo vēsturiskajā rallijā dalībnieku klasifikācija tiek veikta atbilstoši mākai uzturēt iepriekš noteikto vidējo ātrumu. No «RE Autoclub» ekipāžām labāko rezultātu sasniedza Andrejs Dmitrijevs, kurš ieņem 155. vietu. Turpat netālu ir arī Latvijas komandas pārējās divas «Moskvitch 408» automašīnas. Ruslans Misikovs atrodas 161. pozīcijā, bet Roberts Elbakjans – 166. vietā. «RE Autoclub» dalībnieku sarakstu noslēdz Aleksandrs Terentjevs ar «Triumpf TR4 A IRS». Viņam pašreiz 169. vieta.

«Rallija organizatori jau pašā sākumā mums bija sagatavojuši ļoti nopietnu pārbaudījumu, jo distancē aizvadījām vairāk nekā diennakti. Arī pēc šādas milzīgas slodzes nebija iespējams atpūsties, jo bija jāveic nākamais gandrīz 400 kilometru tālais ceļš,» komentē «RE Autoclub» direktors un sacensību dalībnieks Roberts Elbakjans. «Kā komandas vadītājam man ir liels gandarījums, ka mūsu sagatavotās automašīnas pārliecinoši izturēja šādu pārbaudījumu. Pašiem sportistiem gan tik viegli neklājas, jo šis nav nekāds izklaides brauciens, bet gan ļoti nopietns sportiskās formas pārbaudījums. Arī turpmāk braucējiem neklāsies vieglāk, jo pagājušā gada pieredze liecina, ka priekšā vēl sniegotie un apledojušie kalnu ceļi.»

Pirmās ekipāžas gods uzticēts pieredzējušajiem Krievijas autosportistiem Ruslanam Misikovam un Konstantīnam Žiļcovam (starta nr. 231). Montekarlo vēsturiskajā rallijā startē arī Andrejs Dmitrijevs/Vladimirs Demjaņenko (nr.234), (PSRS izlases vadošais stūrmanis), Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors (nr.229). Ātrās tehniskās palīdzības mašīnas lomu pilda Roberts Elbakjans un Edgars Trūps (nr.237).

Jau tradicionāli Latvijas autosporta ļaudis iesaistīti arī vēl vienas Montekarlo vēsturiskā rallija komandas darbībā. Tās vizītkarte ir 1960. gada izlaiduma melnās «GAZ Volga M21». Kopā ar leģendāro «Volgu» trio startēs arī Iļja Kašins un Krišjānis Caune ar «Jaguar Type E 1970» un Kārlis Miķelsons/Normunds Vuguls ar 1956.gada «Jaguar XK 140 Coupe».

No Latvijas pārstāvjiem pašlaik labāko rezultātu ir sasniedzis Agris Staņevičs ar «VAZ 2103», kurš ieņem 66. vietu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu