Mācies, kā pārvarēt stresu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Rīgas Psiholoģijas skola šodien rīko īpašu semināru un meistarklasi «Stresa pārvarēšana un stresa noturības attīstīšana»,  informēja Rīgas Psiholoģijas skolā.

Tā mērķis ir gūt zināšanas par dažādiem veidiem, kā tikt galā ar ikdienas stresu un kā «slikto» pārvērst «labajā».

Izvairīties no stresa nevar, varbūt tas nav arī nepieciešams, jo psihologi un ārsti uzskata, ka nelielas slodzes ir pat nepieciešamas. Semināra un meistarklases laikā apmeklētājiem būs iespēja rast atbildes uz jautājumu, kā regulēt šo spriedzi un pakļaut to savu mērķu realizēšanai, saprast stresa mehānismus, zināt savus stresorus un spēt vadīt ikdienu stresa apstākļos.

«Ikdienas dažādie notikumi, regulāri pieaugošais informācijas daudzums, pielāgošanās apkārtējiem cilvēkiem, spriedze utt. ir tie faktori, kas visbiežāk izraisa stresu, tomēr katram ir iespēja apgūt stresoru atpazīšanu, atklāt un veidot savu potenciālu un apzināt savas iespējas dzīvot laimīgi, kas ir vienīgais inteliģentais veids, kā pieņemt dzīves izaicinājumu,» norāda profesore Guna Svence.

Seminārs un meistarklase tiks virzīta ne tikai uz teorētiskām nostādnēm, bet arī uz praktiskiem paņēmieniem. Stresa pārvarēšanas paņēmienus ir nepieciešams zināt ikkatram. Vienam, lai uzlabotu veselību un stiprinātu imūnsistēmu, otram - iemācīties izmantot savus iekšējos spēka resursus, sakārtojot savu dzīves ritmu, bet vēl citiem - pārvaldīt savu uztraukumu, pieņemt esošo situāciju un apkārtējos cilvēkus. Tādējādi stresa pārvaldes iemaņu veidošana palīdz uzlabot darba spējas, sakārtot dzīvi, atrast sev nozīmīgo, akceptējot būtisko un pasargājot sevi no pārmērīgas spriedzes uzkrāšanās.

Semināru un meistarklasi «Stresa pārvarēšana un stresa noturības attīstīšana» vada profesore Guna Svence, kura ir Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas psiholoģijas bakalaura un maģistra studiju programmu direktore. Tāpat lektore ir vairāku psiholoģijas mācību grāmatu autore, publicējusi daudzus rakstus Latvijas un starptautiskos psiholoģijai veltītos izdevumos, piedalījusies un uzstājusies Eiropas psihologu konferencēs, semināros un kongresos, arī Pirmajā Pasaules pozitīvās psiholoģijas kongresā ASV 2009.gadā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu