Austrumu slimnīcā izveidota Latvijā pirmā Ķirurģiskās infekcijas klīnika (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Rīgas Austrumu slimnīcas) stacionārā «Biķernieki» no 1.februāra darbu sāk jauna Ķirurģiskās infekcijas klīnika, kas būs vienīgā specializēta šāda veida ārstniecības vieta Latvijā, portālu «Apollo» informēja Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Klīnikā koncentrēsies ārsti un aprūpes personāls, kas specializējušies tādu infekciju kā ādas un zemādas sastrutojumi, rozes iekaisums, akūti vēnu un limfmezglu iekaisumi, ilgstoši nedzīstošas čūlas un brūces, kāju un roku gangrēnas ārstēšanā, dažādas etioloģijas apdegumu un aukstuma traumu ārstēšanā, kā arī ārpusplaušu tuberkulozes un mugurkaula strutainu saslimšanu ārstēšanā. Klīnika arī būs mācību bāze medicīnas studentiem.

Jaunā klīnika tiek veidota uz stacionāra «Biķernieki» Ķirurģijas nodaļas un Apdegumu centra bāzes, un tajā iekļausies arī stacionāra «Tuberkulozes un plaušu slimību centrs» Ārpusplaušu un tuberkulozes ķirurģijas nodaļa.

Kopumā klīnikā būs 114 gultas, pacientu ārstēšanu nodrošinās 14 ārsti. Akūta palīdzība neatliekamos gadījumos, tāpat kā šobrīd, pacientiem jaunajā klīnikā tiks sniegta 24 stundas diennaktī.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu