Policija: Vadītāji jāsoda arī par niecīgu maksimālā ātruma pārsniegšanu (371)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Gatis Dieziņš/LETA

Autovadītāju nesodīšana par pirmajiem desmit kilometriem virs pieļaujamā maksimālā ātruma nav pieļaujama, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē teica Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre.

Viņa atgādināja, ka ātruma pārsniegšana ir viens no galvenajiem ceļu satiksmes negadījumu cēloņiem.

Un, pat ja pieļaujamais maksimālais ātrums vadītāju nesodīšanas dēļ palielinās tikai par desmit kilometriem stundā, traumas avāriju gadījumā varētu būt daudz būtiskākas, klāstīja Mistre.

«Piemēram, smagajām automašīnām, kuras vietās, kur maksimālais pieļaujamais braukšanas ātrums ir 30 kilometru stundā, pārvietotos ar 40 kilometriem stundā, to bremzēšanas ceļš krietni palielinātos,» viņa paskaidroja.

Iepriekš sabiedrībā izskanējis viedoklis, ka autovadītāji, kuri maksimālo pieļaujamo ātrumu būtu pārsnieguši ne vairāk par 10 kilometriem stundā, nebūtu sodāmi.

Komentāri (371)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu