Par spīti cenzoru darbam «Mākoņu atlants» Ķīnā ieņēmis 95 miljonus juaņu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lai arī Ķīnas cenzori no zinātniskās fantastikas filmas «Cloud Atlas» («Mākoņu atlants») dzēsa ainas 40 minūšu garumā, tā tomēr nepilnu nedēļu pēc iznākšanas komunistiskajā valstī ieņēmusi 95 miljonus juaņu (7,8 miljonus latu), vēsta kinoindustrijas žurnāls «The Hollywood Reporter».

Pagājušās nedēļas ceturtdienā «Mākoņu atlants» nonāca Ķīnas kinoteātros, bet ievērojamo summu sasniedza jau otrdien, vēsta portāls «Weibo».

Fantastikas filmas dienas ieņēmumi Ķīnā tomēr pārspēj Džeimsa Bonda franšīzes jaunāko daļu «Skyfall» («Operācija «Skyfall»»), kas kopš 21.janvāra nopelnījusi 335 miljonus juaņu (27,5 miljonus latu). Saskaņā ar «Weibo» datiem šajā nedēļā spiegu grāvēja ikdienas ieņēmumi ievērojami kritušies.

Tomēr «Mākoņu atlanta» kopējie kases ieņēmumi, neskaitot Ķīnu, pagaidām ir pieticīgi – vien 85,2 miljoni dolāru (44,4 miljoni latu), lai gan filmas budžets bija 102 miljoni dolāru (53 miljoni latu).

Kā jau ziņots, cenzori bija dzēsuši aptuveni 40 minūtes no filmas, kas ir gandrīz ceturtā daļa no tās kopējā ilguma. No tās tika izņemtas ainas ar kailumu un vairākas citas epizodes, kas padarīja filmu grūti saprotamu. Kinolentei piemīt sarežģīta stāstījuma struktūra, jo sešas sižeta līnijas aptver vairākus gadsimtus, no «1849.gada jūras brauciena pa Kluso okeānu dienasgrāmatas» līdz pat «dumpīgam klonam nākotnes Korejā», teikts kino portālā IMDB.

Ķīnas iedzīvotāju sašutumu izsauca cenzoru vērienīgie labojumi arī filmā «Operācija «Skyfall»». «Tad jau es labāk skatos piratizētos DVD,» sacīja kāda skatītāja, norādot uz filmu nelegālajām kopijām, kuru Ķīnā ir ne mazums.

Cenzūra Ķīnā ir necaurredzama, un cenzoru veiktajiem labojumiem netiek sniegts pamatojums. Pavisam nedaudzas filmas, ja vien tās nav īpaši glaimojošas valstij, Ķīnā tiek demonstrētas bez labojumiem.

Pagājušogad Ķīna beidzot piekrita importēto filmu skaitu gadā palielināt no divdesmit uz trīsdesmit kinolentēm, kamēr Ķīnā tika uzņemtas pavisam 893 filmas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu