Jēkabpils laupīšanā apsūdzētajam valsts maksās atlīdzību (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Administratīvā rajona tiesa šodien daļēji apmierināja Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apsūdzētā policista Pāvela Hristoforidi sūdzības lietu par apstākļiem, kādi bijuši policijas izolatorā, kurā viņš turēts 2011.gada vasarā. Tiesa par labu Hristoforidi piedzina no valsts 25 latus.

Kā ziņots, Hristoforidi sūdzas par apstākļiem, kādos viņš turēts, būdams ievietots Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas izolatorā 2011.gada vasarā.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, prasība tika apmierināta daļēji, atzīstot par prettiesisku VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa rīcību, viņam uzturoties izolatorā.

Savukārt pieteikums atstāts bez izskatīšanas daļā par Hristoforidi sūdzību attiecībā uz sanitārā mezgla nenorobežošanu, nenodrošinot viņam privātumu.

Tāpat sūdzība noraidīta pārējā daļā par personiskā un morālā kaitējuma atlīdzināšanu.

Jau ziņots, ka par apstākļiem Jelgavas policijas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas vietā iepriekš sūdzējās arī P.Hristoforidi brālis Deniss Hristoforidi, kurš arī ir apsūdzēts Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā.

Administratīvā rajona tiesa pērn nolēma, ka par turēšanu nepietiekami apgaismotā telpā valstij būs jāmaksā D.Hristoforidi morālā kaitējuma atlīdzība 50 latu apmērā. D.Hristoforidi bija prasījis 3000 latu atlīdzību.

Kā ziņots, pagājušā gada decembrī Zemgales apgabaltiesa, pirmajā instancē izskatot Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietu, P.Hristoforidi un D.Hristoforidi piesprieda attiecīgi 18 un 20 gadu cietumsodus. Šis spriedums gan vēl nav stājies likumīgā spēkā, tas ir pārsūdzams. Abi brāļi patlaban atrodas apcietinājumā.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu