Britu bibliotēku iecienītākās grāmatas (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/kusamakura/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Rakstnieces Danielas Stīlas mīlas romāni 30 gadus bez izņēmuma iekļuvuši britu bibliotēkās iecienītāko grāmatu sarakstā, vēsta laikraksts «The Guardian».

Stīla ir pirmā rakstniece, kura ik gadu bijusi desmit iecienītāko autoru sarakstā kopš bibliotēkas sāka to apkopot.

Kopumā pagājušajā gadā amerikāņu rakstnieces romānus aizņēmās 900 000 reižu, padarot viņu par ceturto iemīļotāko autori Lielbritānijā.

Pašā pirmajā sarakstā, kas iznāca 1983.gadā, Stīla ieņēma astoto vietu. Tā laika populārākie rakstnieki bija Ketrina Kuksone, grāmatu par dzīvniekiem autors Džeimss Heriots un romantisko stāstu rakstītāja Bārbara Kārtlenda. Pašlaik topa augšgalā ir amerikāņu spriedzes romānu autori, piemēram, Džeimss Patersons, Arlans Kobens un Maikls Konelijs.

Kopš 1999.gada Stīlas romāni no bibliotēkas izņemti vairāk nekā 42 miljonus reižu, bet tajā pašā laikā pārdoti 11 miljoni viņas romānu. Stīlas grāmatu izdevēja Ketrina Kobeina norāda, ka rakstnieces panākumus nodrošina tas, ka viņa «ļoti jūtīgi un atklāti raksta par jautājumiem, ar kuriem saskaras katra sieviete - kā atrast mīlestību, rūpēties par ģimeni un piepildīt savus sapņus.» Līdz šim Stīla izdevusi 80 romānus.

17 no šī gada saraksta pirmajā divdesmitniekā iekļuvušajām grāmatām ir amerikāņu autoru sarakstīti trilleri un detektīvromāni, turklāt Patersons bijis autors vai līdzautors deviņiem no tiem.

Patersons ir britu bibliotēkās pieprasītākais rakstnieks jau sešus gadus pēc kārtas.

Bet vispopulārākais literatūras klasikas nosaukums bija Dž.D.Selindžera romāns «Uz kraujas rudzu laukā», kas šogad pārspēja Hārperas Lī «Kas nogalina lakstīgalu...».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu