«Rija» Berlīnē prezentējusi animācijas filmu «Zelta zirgs» (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filmu studijas «Rija» pārstāvji Berlīnē notiekošajā Eiropas nozīmīgākajā filmu tirgū «European Film Market» (EFM) prezentējuši studijā topošo pilnmetrāžas animācijas filmu «Zelta zirgs». Jau pirmajā dienā filmu studijai «Rija» vēlmi iegādāties filmu demonstrēšanas tiesības pauduši Amerikas, Irānas un Krievijas kino industrijas pārstāvji. Liela interese izrādīta arī par animācijas filmu «Zelta zirgs».

Paralēli tam, ka patlaban vēl norisinās intensīvs darbs pie Latvijas, Lietuvas un Luksemburgas kopražojuma pilnmetrāžas animācijas filmas «Zelta zirgs», tā tiek piedāvāta starptautiskajā tirgū, un jau ir vērojama liela interese.

«Zelta zirgs» būs animācijas filma pieaugušajiem un bērniem, kas veidota pēc Jāņa Raiņa lugas «Zelta zirgs» motīviem. Filmas režisori ir Reinis Kalnaellis un Valentas Askinis no Lietuvas.

Filmu studija «Rija» pie animācijas filmas «Zelta zirgs» strādā jau vairāk nekā desmit gadus. Tagad paredzēts, ka filmas pirmizrāde Latvijā notiks šā gada nogalē.

Popularizējot Latvijā tapušo filmu izrādīšanu ārpus valsts robežām, filmu studija «Rija» piedāvā televīzijas kanāliem un citiem izplatīšanas tīkliem ne tikai «Rijā», bet arī studijā «Sibīrijas bērni», «Jura Podnieka studijā», «Vides Filmu studijā» un citās producētas spēlfilmas, animācijas un dokumentālās filmas, stāstīja Bože.

Veicinot radošu kopsadarbību, ārvalstu producentiem studija «Rija» piedāvā vēl nebijušu iespēju - iesaistīt filmu veidošanā Liepājas Simfonisko orķestri.

EFM ir Eiropas nozīmīgākais filmu tirgus, kur ik gadu tiekas vairāki tūkstoši radošās industrijas pārstāvju no dažādām pasaules valstīm, un tas norisināsies līdz 17.februārim. Paralēli tirgum norisinās arī Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls.

Šogad «Rija» plānojusi piedalīties kopumā septiņos svarīgākajos un lielākajos filmu industrijas tirgos, lai pārdotu filmas un veicinātu Latvijas un studijas «Rija» atpazīstamību starptautiskā mērogā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu