«Made in Latvija» sajūsmina Eiropu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Iluzionisti Pecolli tikko atgriezušies no savas lielākās šovu tūres Šveicē un Itālijā, kur viņu 12 cilvēku komanda uzstājās 1,5 mēnesi ar 21 šovu 10 dažādu pilsētu lielākajos teātros, tostarp Florencē, Torino, Boloņā, Bolzano, Lugano, Sardīnijas salā u.c.

Izrāde - Zemūdens pasaules burbuļu šovs «B» ir krāsains un iejūsminošs stāsts par brīnumiem un pārsteigumiem bagāto zemūdens pasauli un viņas atraktīvajiem iemītniekiem ar krāšņajiem E.Patmalnieces tēŗpiem un mūzu aplidoto skaisto V.Zilvera mūziku, kas iepriecināja tūkstošiem skatītājus, kā lielus, tā mazus un ļāva tiem uz 1,5 stundu aizmirsties dzīvespriecīgajā sapņu pasaulē.

Daudzās preses relīzēs, ko izrādei veltīja Šveices un Itālijas žurnālisti, vēstīja par krāšņo un specefektiem bagāto šovu no Latvijas, kas spēja pāŗpildīt teātru zāles ar skatītājiem, kuri ar sajūsmu aktīvi piedalījās visos šova krāsainajos piedzīvojumos un tika salīdzināti ar «Cirque du Soleil» un «Slava Snow show» līmeņa šoviem.

Tūŗes laikā iluzionisti Pecolli vairākkāŗt sniedza intervijas dažādu mēdiju pāŗstājiem, tostarp žurnālistiem Itālijas Televīzijas raidījumos.

Pecolli jaunajā lielformāta šovā «B» ir apvienoti vairāki skatuves mākslas veidi – iluzionisms, teātris, cirka mākslas, brīnumi ar gigantiskiem ziepju burbuļiem, deja, mīmika, akrobātika un tas viss ir ietērpts jaunākās paaudzes supertehnoloģiju specefektu garnējumā.

Skatītājus aptvēŗa lāzeri ar telpisku jūras efektu, krāsainas dūmu kolonnas, bangojoša jūra turpat uz skatuves, ziepju burbuļu tornado, unikālas krāsu spēles, kas izstrādātas ar jaunākajām gaismu dizaina programmām uz skatuves to kombinējot kopā ar video projekcijām uz milzīga, plašām iespējām apveltīta moderna LED ekrāna, ko Pecolli iegādājās pasūtot to atbilstoši sava dizaina vajadzībām. Zemūdens ainavu videoprojekciju un specefektu sintēze uz skatuves radīja ilustrējošu vidi ar 3D efekta sajūtu, kas sapludināja uz skatuves tuvplānā filmēto ainu realitāti ar fantāzijas pasaules nerealitāti pārburot to par vienu veselu.

Pēc tūŗes iluzionisti Pecolli ir liela gandarījuma sajūtas pārņemti un ir iedvesmojušies jaunām idejām, kā vēl vairāk šovā ietvert drosmīgas idejas, kas vēl vairāk dotu jaunus vizuālus pāŗsteigumus un veicinātu interaktīvu sadarbību un saspēli ar skatītājiem izrādes laikā.

Atceroties tūres krāsaini raibos notikumus, braucot lejā pa līkumainajiem kalniem virs jūras līmeņa, starp kalnu kazām ar zvaniņiem un aitu bariem Sardīniju salā, vai izbaudot atmiņas, kas saistās ar eleganto Teatro Verdi teātri Florencē, kur Latvijas mākslinieki uzstājās un sagaidīja jauna gada uzsākšanos 31.decembrī kopā ar visiem teātra skatītājiem, tas viss veido neaizmirstamu atmiņu kaleidoskopu. Tāpat neaizmirstami paliks arī bērnu sajūsmu spiedzieni, kad šova laikā visu zāli pārņēma īsts sniegputenis, kas bija viens no šova «B» kulminācijas brīžiem, kā arī bērnu un īpaši pieaugušo azarts lidinot pa zāļi 10 milzīgas caurspīdīgas bumbas , kā «ziepju burbuļus» ļaujot skatītājiem aizmirsties uz brīdi no savām ikdienas rūpēm un azartiskā jautrībā iesaistīties spēlē un kļūt par daļu no fantāzijas lidojuma.

Izrāde «B» ir iluzionistu Pecolli daudzu gadu garumā lolots sapnis, kas nu kļuvis par realitāti, kurā ir iespējams ietvert darbībā visu daudzo gadu pieredzi gan darbā ar Ziepju burbuļiem, gan ar skatuves specefektiem, gan iluzionisma trikiem, gan izmantot zināšanas un pieredzi, ko Enrico Pezzoli (Pecolli) bija apguvis mācoties Boloņas universitātē par aktieri un režisoru.

Pirmās tūres rezultāti ir parādījuši, ka tas ir brīnišķīgs sākums un, ka šovam «B» ir liela nākotne.

Par to liecina arī Pecolli tuvākie plāni – došanās ar šo izrādi drīzumā uz Norvēģiju un, lai uzsāktu jau oktobrī lielo pasaules tūri, tostarp Krievijā, Eiropā un Kanādā.

Tā būs unikāla iespēja ar šo Latvijā tapušo šovu iepazīstināt skatītājus pasaulē un nodemonstrēt to, ka Latvija ir zeme, kurā dzīvo un radoši plaukst brīnišķīgi mākslinieki.

Īpaši pateicamies visai radošajai un tehniskajai grupai, pateicoties kurai šis šovs radās un ir uzsācis savu triumfa gājienu.

Lai mums visiem izdodas.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu