Jauns darbs - jaunas attiecības? (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sadarbojoties ar dažādiem uzņēmumiem un iestādēm, karjeras un darba portāla Irdarbs.lv vērojumi liecina, ka bieži vien darbinieki satuvinās, kļūstot par pāriem dzīvē. Visvairāk cilvēki iepazīstas tādos darba kolektīvos kā sporta klubos, kafejnīcās, medicīniska rakstura iestādēs un kolektīvos, kur pārsvarā strādā jauni cilvēki, portālam «Apollo» stāsta Daina Veško, SIA «Baltijas komunikāciju centrs» projektu vadītāja.

«Bieži vien darba intervijās jautā sīkāk par iespējamo kolektīvu. Protams, ne vienmēr tāda interese ir tikai, lai atrastu darbavietu ar potenciālu iepazīties, bet cilvēki vēlas būt sabiedrībā, kurā ikdienā justos komfortabli. Šo vēlmi var saprast, jo darba vietā tomēr pavadām lielāko dienas daļu. Darba devējiem, kuri ilgstoši ir mūsu sadarbības partneri, bieži vien apjautājamies, kā klājas vienam vai otram ar mūsu starpniecību pieņemtajam darbiniekam, priecājamies uzzināt, ja viņi ne tikai nostabilizējušies jaunajā darbavietā, bet arī satikuši tajā sev līdzīgi domājošu cilvēku, ar ko veidot tuvākas attiecības. Ar attiecībām darbavietā gan vajadzētu būt arī uzmanīgiem, jo daudziem psiholoģiski nav viegli vēlāk sastrādāties, ja tās tomēr nav ilgstošas. Atsevišķos gadījumos pat kāds no attiecībās iesaistītajiem nomaina darbavietu,» rezumē Latvijā straujāk augošā darba un karjeras portāla Irdarbs.lv vadītāja Evija Šalte.

«Savstarpēja kolēģu iepazīšanās darba vietā, arī sporta klubā, ir neatņemama iekšējās komunikācijas sastāvdaļa. Bez savstarpējas kolēģu iepazīšanās nenoris sekmīga komunikācija, līdz ar to arī darbs. Tas, vai kolēģu savstarpējā iepazīšanās pāraug tuvākās ārpus darba attiecībās, lai paliek ārpus darba vides, taču, protams, ka vienmēr šāda iespēja pastāv. Vēl jo vairāk, ja darba vietā strādā cilvēki ar līdzīgām interesēm un hobijiem. Mūsuprāt, pats sporta klubs kā tāds ir laba platforma, kur var iepazīties ne tikai darbinieki savā starpā, bet arī sporta kluba apmeklētāji - aktīvi un atvērti cilvēki ar vēlmi uzlabot savu dzīves kvalitāti. Apmeklētājiem ir kopīgas intereses saistībā ar aktīvo atpūtu un brīvā laika pavadīšanu, kas ir labs pamats, lai uzsāktu, piemēram, sarunu un tādā veidā iepazītos,» iepazīšanos sporta kluba kolektīvā komentē City Fitness valdes loceklis Ēriks Nadziņš.

Veikala un kafejnīcas «Oregano» valdes locekle Laila Vāciete stāsta, ka uzņēmuma teju 20 gadu pastāvēšanas laikā, tajā izveidojusies ne viena vien ģimene darbinieku starpā, kas ir tikai pozitīvi un atbalstāmi. Jautāta, vai dienesta romāni nekaitē darba rezultātiem un darbinieku darba spējām, Laila Vāciete atbild: «Ja sieviete ir iemīlējusies, darbā viņa gāzīs kalnus!» Darba vietā nekas nevar būt aizraujošāks, kā ieiet telpā, kurā jūtams virpuļojošs enerģijas lādiņš, mirdz zaglīgi acu skatieni un kautri smaidi. Savukārt kāda Rīgā strādājoša ārste par attiecībām darba vietā izsakās skeptiski, jo uzskata, ka tas tikai traucē koncentrēties uz patiesi būtisko - pacienta vajadzībām, piebilstot, ka pie ārstu noslodzes blakus nodarbēm neatliek laiks. Turklāt arī ārstu un medmāsu vidū nereti valda viedoklis - otru pusīti labāk izvēlēties no kādas citas, pelnošākas nozares, lai nākotnē ģimenei pietiktu iztikas līdzekļi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu