Krikunovs turpina kritizēt tiesnešus un piemin arī Znaroku (74)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kazahstānas hokeja valstsvienības galvenais treneris Vladimirs Krikunovs turpina kritizēt pagājušās nedēļas nogalē Rīgā aizvadīto Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, uzsverot, ka viņš negatavojas uzņemties vainu par nesasniegto mērķi.

Kā zināms, Kazahstānas izlase sacensību otrajā mačā ar rezultātu 2:3 piekāpās Latvijai. Šis zaudējums vēlāk kļuva par izšķirošo, kas liedza vienībai nodrošināt dalību Sočos.

Jau turnīra laikā Krikunovs zaudējumā vainoja tiesnešus, jo kādā no epizodēm Ronaldam Ķēniņam netika piespriests noraidījums par pārkāpumu pret Alekseju Troščinski.

«Ļoti žēl. Domāju, ka izpildīsim uzdevumu, tomēr nedaudz nepaveicās,» pāris dienas pēc turnīra beigām atzinis Krikunovs. «Tā nav mana vaina. Es pat netaisos atbildību novelt uz sevi.»

Treneris stāstīja, ka no apsolītajiem vadošajiem hokejistiem ieradies vien naturalizētais Kevins Dalmens. Tikmēr viņa rīcībā nav bijis aizsargs Aleksejs Vasiļčenko no Čeļabinskas «Traktor», savukārt vēl trim hokejistiem spēlēt nav ļāvusi Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

«Jau sākotnēji bija skaidrs, ka Rīgā pret latviešiem mums izredzes ir nelielas. Tur izrādījās pamatīga mafija. Rīgā mūs gremdēja pamatīgi,» ar kritiku neskopojās Krikunovs. «Savukārt pēc mums francūžus vēl spēcīgāk. To man teica [Oļegs] Znaroks, kurš bija uz spēli.»

«Pēc pārkāpuma pret Troščinski nākamajā dienā aizgājām pie tiesnešiem. Sakām: «Kā jūs domājat, vai šeit bija noraidījums?» Bet viņi gatavojas mūsu spēlei pret Lielbritāniju. Soms paskatījās: «Viennozīmīgi, 5+20»,» apgalvoja Krikunovs. «Savukārt čehs, kurš tiesāja mūs pret Latviju, saputrojās: «Jā, es, jā, nu...» Tā arī nespēja neko pateikt.»

Jau iepriekš Krikunovs izteicies, ka, viņaprāt, Ķēniņš bija jānoraida no laukuma līdz spēles beigām. Ja tā būtu noticis, pēc viņa domām, Kazahstāna neapšaubāmi būtu realizējusi vairākumu un izcīnījusi panākumu arī visā mačā.

«Par asinīm viņam, kā minimums, bija jāsaņem 2+2 minūtes. Mums kaut ar divām minūtēm būtu pieticis,» saka Krikunovs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase svētdien notikušajā izšķirošajā spēlē par dalību Olimpiādē ar rezultātu 2:3 papildlaikā piekāpās Francijai, taču ar to bija pietiekami, lai nodrošinātu dalību olimpiskajās spēlēs jau ceturto reizi pēc kārtas.

Pēc gada gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas izlase spēlēs C grupā ar Čehiju, Zviedriju un Šveici.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu