Girgensons šovakar atgriezīsies laukumā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons šovakar aizvadīs pirmo spēli pēc smadzeņu satricinājuma izārstēšanas.

Girgensons, kurš šosezon pārstāv Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Ročestras «Americans», traumu guva 12. janvārī, kad pret viņu novēlotu spēka paņēmienu pie apmales veica Sirakūzas «Crunch» slovāku uzbrucējs Rihards Pāniks.

Piecu nedēļu laikā latvietis izlaidis desmit spēles, bet laukumā atgriezīsies «Americans» mājas spēlē ar Hēršijas «Bears» vienību, vēsta vietējie masu mediji.

«Ir patīkama sajūta atgriezties,» sestdien izteicās kreisās malas uzbrucējs. «Esmu to gaidījis ilgu laiku. Tā man būs kā jauna sezona.»

Girgensons, kurš sezonu uzsāka kā līgas jaunākais hokejists un 5. janvārī nosvinēja savu 19. dzimšanas dienu, pirms traumas gūšanas bija beidzot ieguvis arvien lielāku spēles laiku un tieši iepriekšējā spēlē bija kļuvis par otro labāko spēlētāju. Kopš tā laika ir noslēdzies Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauts un vairāki «Americans» spēlētāji pievienojušies Bufalo «Sabres» komandai.

«Dažreiz ir nepieciešams spert soli atpakaļ, lai pēc tam tiktu divus soļus uz priekšu,» izteicās latvietis. «Es noteikti nemainīšu savu spēles stilu. Es noteikti nebūšu nobijies saņemt spēka paņēmienus.»

Kā ziņots, Girgensons šīs sezonas 31 AHL spēlē guvis trīs vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles.

AHL Rietumu konferences kopvērtējumā «Americans» komanda ar 55 punktiem 46 spēlēs ieņem sesto vietu.

Girgensonam, kurš vasarā kļuva par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā, pašlaik ir līgums ar «Sabres» komandu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu