Ekspertu ieteikumi «Facebook» profila aizsardzībai (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielākais sociālais tīkls pasaulē vienlaikus ir arī vispopulārākais kiberuzbrukumu objekts - ik sekundi hakeri uzlauž septiņus šīs vietnes kontus. Lai nezaudētu savu lapu sociālajā tīklā, kompānijas «Kaspersky Lab» eksperti sagatavojuši  padomus tā aizsardzībai.

Ik dienu «Facebook» tiek uzlauzti 600 tūkstoši paroļu, tāpēc pirmais noteikums ir izmantot stipru paroli. Daudzi lietotāji par parolēm izmanto parastus vārdu krājuma vārdus, piemēram, vārdu «Password», dzimšanas datumu vai «QWERTY» līdzīgas burtkopas. Šādas vienkāršas kombinācijas noteikti nedrīkst izmantot. Otrs svarīgs noteikums: lai automātiski ieslēgtu papildu aizsardzības mehānismus, nepieciešams saistīt «Facebook» profilu ar savu tālruni.

Par pikšķerēšanas upuri ik dienu kļūst viens no 200 «Facebook» lietotājiem. Ja sociālajam tīklam piekļūst no citas ierīces, vietne informē par to ar īsziņu vai e-pasta vēstuli. Var iestatīt īpašu paroli katrai no «Facebook» lietojumprogrammām, kuras izmantojat, taču tai nedrīkst būt nekāda sakara ar galveno paroli.

Nepagāja ne mēnesis pēc Facebook jaunās meklēšanas sistēmas «Sociālā meklēšana» (Graph Search) palaišanas, kad tā jau bija satraukusi lietotāju prātus saistībā ar drošību un personas datu pieejamību. Lai nedalītos ar visu pasauli nevēlamā informācijā, ir jāievēro vienkārši «Kaspersky Lab» ekspertu padomi:

1. Aizsargājiet savu publiski pieejamo informāciju. Nomainiet visus individuālos iestatījumus tai informācijai, ar kuru nevēlaties dalīties ar visiem «Facebook» lietotājiem.

2. Veidojiet draugu sarakstus un ierobežojiet viņu piekļuvi jūsu personiskajai informācijai. Tas ļaus sagrupēt kontaktpersonu sarakstus un katrai grupai izveidot atšķirīga līmeņa piekļuvi informācijai.

3. Rediģējiet fotogrāfijas un piezīmes. «Sociālā meklēšana» meklējumiem izmanto jūsu fotogrāfijas, piezīmes un arī darbības, piemēram, noklikšķināšanu uz «Like», tāpēc katras šīs pozīcijas iestatījumos norādiet, kurām kontaktpersonām jūs vēlaties atļaut piekļuvi šiem datiem, bet kurām ne. Turklāt jūs varat norādīt, ar ko vēlaties dalīties ar savām turpmākajām piezīmēm.

4. Drošības pārbaude. Neaizmirstiet regulāri atjaunināt un pārbaudīt drošības iestatījumus, atkārtojot visas iepriekš minētās darbības.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu