Saeimā nonāk kolektīvais iesniegums «Fotoradari +15» (91)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien, 19.februārī, parlamentā iesniegta kolektīvā iniciatīva «Fotoradari 15+», ko atbalstījuši vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju, portālam «Apollo» pavēstīja TV raidījuma «Zebra» vadītājs Pauls Timrots.

Timrots informēja, ka šīs iniciatīvas būtība ir noteikt skaidru kārtību, kādā tiek izmantoti fotoradari. Raidījums rosināja, ka turpmāk ar fotoradaru palīdzību varētu fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk nekā 15 kilometriem stundā (km/h) pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu.

Izvērtējot normatīvo regulējumu, juridiskā biroja «Ieva Broka & partners» juristi kolektīvajā iesniegumā rosina grozīt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149. 8 pantu «Braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošana». To ieteikts papildināt ar normu, kas precizē naudas soda piemērošanas gadījumus, kad atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu par vairāk kā 15km/h fiksē fotoradars.

«Šis ir īstais brīdis salikt lietas pa plauktiņiem – «Vitronic» fotoradari uz ceļiem vairs nenerro autovadītājus, savukārt līdz jaunai kārtībai vēl laiks. Tāpēc šis brīdis jāizmanto, lai uzzīmētu spēles laukumu un izdomātu visiem saprotamus noteikumus – kas konveijeriem jeb fotoradariem, kas – cilvēku darbam,» norāda Timrots.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu