Premjers uzņēmējiem sola mazināt administratīvo un nodokļu slogu (70)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai atbalstītu uzņēmējdarbību, valdībai šogad būs jākoncentrējas uz administratīvā sloga mazināšanu, papildu uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidēm lielajām investīcijām, šodien pēc tikšanās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidiju sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

«Ir jāpaplašina atbalsts lielajām investīcijām eksportspējīgās programmās, tāpat arī jāuzlabo dividenžu politika,» norādīja premjers.

Savukārt administratīvā sloga mazināšanā Dombrovskis kā svarīgāko minēja būvniecības nozares regulējumu, jo jaunā Būvniecības likuma pieņemšana kavējas jau no 9.Saeimas laikiem, tāpat ir svarīgi, lai arī grozījumi esošajā Būvniecības likumā ātrāk virzītos cauri Saeimai.

«Tāpat sarunā ar LTRK vienojāmies, ka, ieviešot Nacionālās attīstības plānu, ir jāsaglabā fokuss uz ekonomikas izrāvienu un koncentrēšanās uz Eiropas Savienības fondu līdzekļu sekmīgāku izmantošanu,» sacīja Dombrovskis.

Premjers vienojies ar LTRK prezidiju, ka turpmāk šādas tikšanās būs regulāras, lai varētu izvērtēt, kā tiek veikti pasākumi uzņēmējdarbības vides uzlabošanai.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš informēja, ka premjers tika iepazīstināts ar LTRK «Uzņēmēju plānā 2013» ietvertajiem pasākumiem un būtisku domstarpību neesot bijis. «Šogad LTRK «Uzņēmēju plānā 2013» ir septiņas galvenās daļas ar vairāk nekā 20 punktiem, tie tika apspriesti ar premjeru, un guvām pārliecību, ka valdības vadītājs šo plānu atbalsta,» sacīja Endziņš.

Jau ziņots, ka, lai apspriestu LTRK «Uzņēmēju plānā 2013» ietvertos komercdarbības vides pilnveides pasākumus, diskutētu par valsts plānošanas dokumentu sistēmu un vienotos par regulāru dialogu ar LTRK uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, šodien LTRK prezidijs tikās ar Dombrovski.

LTRK ir nevalstiska, politiski neitrāla, brīvprātīga visu Latvijas teritoriju aptveroša dažādu nozaru Latvijas uzņēmumu apvienība, kura, balstoties uz tirdzniecības un rūpniecības kameru darbības pasaules praksi, veido uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi, apzinot un aizstāvot Latvijas uzņēmumu saimnieciskās intereses un sniedzot uzņēmējdarbību veicinošus pakalpojumus. LTRK pārstāv 1002 uzņēmumus, kas darbojas visās tautsaimniecības nozarēs.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu