«Fotoradari 15+»: Saeima lūdz pārbaudīt iedzīvotāju savāktos parakstus (74)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Saeimas Prezidijs šodien nolēma aicināt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP) pārbaudīt iedzīvotāju parakstus par Saeimā iesniegto ierosinājumu ar fotoradariem fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk nekā 15 kilometriem stundā pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu.

Pēc parakstu pārbaudīšanas šo jautājumu paredzēts skatīt Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Kā ziņots, Saeimā šo iniciatīvu iesniedza televīzijas raidījuma «Zebra» vadītājs Pauls Timrots, jo šo ierosinājumu internetā atbalstīja vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju.

Saeimā iesniegtais priekšlikums paredz, ka kontrole līdz minētajai ātruma robežai tiktu atstāta tikai ceļu policistu kompetencē, kuri, izvērtējot katru konkrēto gadījumu, var pieņemt objektīvu un pamatotu lēmumu.

«Šis ir īstais brīdis salikt lietas pa plauktiņiem - «Vitronic» fotoradari uz ceļiem vairs nenerro autovadītājus, savukārt līdz jaunai kārtībai vēl laiks. Tāpēc šis brīdis jāizmanto, lai uzzīmētu spēles laukumu un izdomātu visiem saprotamus noteikumus - kas konveijeriem jeb fotoradariem, kas - cilvēku darbam,» norāda Timrots.

Jau ziņots, ka kopš pagājušā gada augusta cilvēkiem bija iespēja atbalstīt ideju «Fotoradari 15+», atstājot savu balsi portālā «manabalss.lv». Dažu nedēļu laikā tika sasniegts vajadzīgais iedzīvotāju atbalsts. Arī pērn oktobrī veiktajā aptaujā tika noskaidrots, ka trīs ceturtdaļas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalsta minēto iniciatīvu.

Pašlaik Latvijā darbojas četri pārvietojamie fotoradari.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu