Astronomi: 2014.gadā Marsam draud planetāra katastrofa (174)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Krievijas astronomi izskaitļojuši ka 2014.gada oktobrī Marsu, iespējams, skars planetāra katastrofa - ar «Sarkano planētu» var saskrieties komēta ar nosaukumu C/2013 A1, raksta RIA «Novosti», atsaucoties uz Krievijas observatorijas ISON-NM mājas lapu.

Sadursmes rezultātā varētu notikt sprādziens, kas būtu pielīdzināms 20 miljardu megatonnu trotila sprādzienam, teikts mājas lapā publicētajā informācijā.

Komētu C/2013 A1 2013.gada sākumā atklāja austrāliešu astronoms. Pēc astronomu aprēķiniem 2014.gada 19.oktobrī komēta trauksies garām Marsam 105 tūkstošu kilometru attālumā, taču tā kā komētas precīzu orbītu nav iespējams noteikt, tad iespējams, ka tā ietrieksies Marsā.

Komēta virzās pretējā virzienā Saules sistēmas planētām, tāpēc komētas sadursmes ātrums ar Marsu varētu būt ļoti liels - aptuveni 56 kilometri sekundē. Vietā, kur komēta sadurtos ar Marsu, izveidotos 500 kilometru liels krāteris.

Ziņojumā norādīts, ka šīs prognozes veidotas pēc pašreizējiem mērījumiem, kas laika gaitā var mainīties.

Komentāri (174)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu