Gada vidū gaidāma «Firefox» operētājsistēma viedtelefoniem (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bezpeļņas organizācija «Mozilla Foundation» paziņojusi, ka šā gada vidū tirgū laidīs ilgi gaidīto «Firefox» operētājsistēmu viedtelefoniem, lai konkurētu ar «Apple iOS» un «Android» platformām.

«Mozilla» pirmo «Firefox OS» komerciālo versiju demonstrēja svētdien pirms pasaulē lielākās mobilo sakaru industrijas konferences un izstādes «Mobile World Congress» atklāšanas.

Ar «Firefox OS» aprīkotie viedtelefoni izskatās līdzīgi tiem, kas izmanto citas operētājsistēmas, un ir ar plašu aplikāciju klāstu, kas tiks piedāvāti interneta veikalā. Tāpat «Mozilla» izstrādātā operētājsistēma piedāvās «Nokia» kartēšanas sistēmu.

«Mozilla», kas viedtelefonu operētājsistēmu tirgū plāno ieņemt trešo vietu aiz «Android» un «iOS», pavēstīja, ka tā jau piesaistījusi 17 operatorus, tostarp «Sprint», «China Unicom», KDDI, «Singtel», «Telefonica», «Telenor» un «Deutsche Telecom».

Tāpat organizācija sadarbojas ar tādiem mobilo telefonu ražotājiem kā Dienvidkorejas LG un Ķīnas TCL un ZTE, kas izstrādās ierīces ar «Firefox OS» operētājsistēmu. Paredzēts, ka šo uzņēmumu klāstam šogad pievienosies arī Ķīnas «Huawei».

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu