Fotoradarus plānots ieviest līdz 2017.gadam (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Iekšlietu un Satiksmes ministriju izveidotā darba grupa šodien noteiktajā termiņā ir sagatavojusi ziņojumu par fotoradaru ieviešanas risinājumiem.

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma aģentūrai LETA pastāstīja, ka darba grupas ziņojums šodien nosūtīts saskaņošanai Satiksmes un Finanšu ministrijās, kurām lūgts savu atzinumu sniegt līdz 7.martam. Savukārt Valsts kanceleja informēta, ka darba grupas ziņojums valdībā tiks iesniegts divu nedēļu laikā.

Viens no darba grupas priekšlikumiem ir tāds, ka fotoradaru ieviešanu veiks pakāpeniski un ar to nodarbosies Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Tas paredz, ka CSDD no 2013. līdz 2017.gadam ik gadu iegādāsies 20 fotoradarus

Ar ziņojumu saturu sabiedrība varēs plašāk iepazīties pēc tā iesniegšanas valdībā.

Pērn valdība nolēma atbalstīt Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto priekšlikumu neatpirkt fotoradarus no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH». Šādu priekšlikumu IeM bija sagatavojusi, izvērtējot kompānijas auditoru sagatavoto ziņojumu, kurā norādīts uz fotoradaru pārņemšanas iespējamiem riskiem, prognozējamajiem finansiālajiem ieguvumiem un zaudējumiem. «V-Traffic» (iepriekš «Vitronic Baltica un partneri») fotoradari uz Latvijas ceļiem pārkāpumus nefiksē no pagājušā gada 16.decembra.

Vienlaikus valdība atļāva IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai un VP veikt nepieciešamās iepirkuma procedūras, lai aprīkotu policijas transportlīdzekļus ar radariem un videoieraksta sistēmu. Policijas automašīnās uzstādītos radarus plānots modernizēt un pārbūvēt par summu, kas nepārsniedz 487 874 latus.

Ministru kabinets pēc uzņēmuma «V-Traffic» (iepriekš «Vitronic Baltica un partneri») īstenotā fotoradaru projekta izgāšanās uzdeva Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Satiksmes ministriju izvērtēt iespējamos stacionāro fotoradaru ieviešanas risinājumus Latvijā un līdz 1.martam iesniegt priekšlikumus par institūciju, kura nodrošinās fotoradaru ieviešanu, kā arī fotoradaru ieviešanas termiņiem.

Ņemot vērā, ka atklāta konkursa ceļā būs jāizvēlas fotoradaru piegādātājs, Kozlovskis aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā atzina, ka pirmie fotoradari uz ceļiem parādīsies ne ātrāk kā nākamgad.

«Būs jāveic publiskais iepirkums, kas atkal būs izaicinājums, jo runa ir par tehnoloģijām, turklāt uzņēmumiem pastāv pārsūdzēšanas iespējas par iepirkumu konkursa rezultātiem,» uzsvēra ministrs.

Pagaidām arī nav zināms, cik radari izmaksātu.

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) nesen izsludinājusi iepirkumu konkursu par Valsts policijas transportlīdzekļu aprīkošanu ar radariem un videoieraksta sistēmu un transportlīdzekļos uzstādīto radaru pārbūvi un modernizāciju. Šo ierīču iegāde būs ieguldījums satiksmes drošībā līdz brīdim, kas tiks uzstādīti fotoradari. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir līdz 27.martam.

Valsts policija plāno nesen iegādātās 80 «Renault Laguna» automašīnas aprīkot ar radariem, kas būtu savietojami ar šajās automašīnās esošo videoieraksta sistēmu. Tāpat 46 transportlīdzekļiem nepieciešama uzstādīto radaru modernizācija, bet vēl 62 transportlīdzekļus nepieciešams aprīkot ar radariem un videoierakstu sistēmu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu