Sevastova nenotur pārsvaru un zaudē Indiānvelsas kvalifikācijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien nespēja noturēt ievērojamu pārsvaru trešajā setā un piedzīvoja neveiksmi prestižā Indianvelsas WTA «Premier» sērijas turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē.

Šobrīd WTA ranga 152. vietā esošā Sevastova ar 4-6, 6-1 un 6-7 (2:7) piekāpās Austrālijas pārstāvei Anastasijai Rodionovai, kura kvalifikācijā izlikta ar 16. numuru, bet WTA rangā ieņem 108. vietu.

Spēli aktīvāk iesāka Rodionova, kura jau pirmajā geimā lauza Sevastovas servi un ātri vien panāca 2-0. Tomēr nākamajos trijos geimos pārāka bija Latvijas tenisiste un ieguva vairākas breikbumbas arī sestajā geimā, kuras gan tomēr nespēja izmantot. Duelis ritēja līdzīgā cīņā un pirmo sešu geimu izspēle ilga gandrīz pusstundu. Turpinājumā Rodionova uzvarēja arī nākamos divus geimus un panāca jau 5-3, bet vēlāk noslēdza pirmo setu ar 6-4 savā labā.

Otrā trešdaļa sākās līdzīgā cīņā, tomēr turpinājumā Sevastova savas iespējas garām nelaida, spēja izmantot breikbumbas un uzvarēt ar 6-1. Arī trešajā setā cīņa ritēja samērā līdzīgi, tomēr izšķirošajās izspēlēs vienmēr pārāka bija Latvijas tenisiste un izvirzījās vadībā ar 4-0. Turpinājumā Sevastova vēl panāca 5-1, tomēr pēc tam pieredzējušā Rodionova pārņēma iniciatīvu un jau panāca izlīdzinājumu 5-5.

Arī trešā seta 11. geimā Sevastova ātri ieguva trīs breikbumbas, tomēr pretiniece tās visas atspēlēja. Turpinājumā Sevastova izcīnīja vēl vienu breikbumbu, kas viņam bija jau 23. mačā, bet arī to neizmantoja un Austrālijas tenisiste nokļuva geima attālumā no uzvaras mačā. Tomēr Sevastova spēja panākt taibreiku, kurā Rodionova uzvarēja pēdējās piecās izspēlēs un bija pārāka ar 7:2.

Līdz ar to Sevastova turnīru noslēdza ar viena WTA ranga punkta nopelnīšanu.

Šī abām tenisistēm bija ceturtā savstarpējā spēle un pirmajās trijās Sevastova bija izcīnījusi uzvaras.

Izšķirošajā cīņā par vietu pamatsacensībās Rodionovu otrdien sagaidīs spēkošanās ar kādreiz talantīgo portugālieti Mišelu Larčeri de Britu. 20 gadus vecā tenisiste šobrīd WTA rangā ieņem 134. vietu un pirmajā kārtā ar 6-1 un 6-3 pieveica japānieti Misaki Doji, kura kvalifikācijā bija izlikta ar trešo numuru.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu