Austrālijā piedāvā darbu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Austrālijas tūrisma industrija otrdien atjaunoja populāro «pasaules labāko amatu» kampaņu, piedāvājot jauniešiem «galvenā izklaidētāja», «garšu speciālista» un «piedzīvojumu meklētāja» vakances.

Līdzīga kampaņa norisinājās 2009.gadā, un par tās uzvarētāju kļuva brits Bens Sauthols, kurš uz sešiem mēnešiem ieguva apmaksātu darbavietu, uzraugot gleznainu salu Lielajā Barjerrifā.

Šogad kampaņas rīkotāji piedāvā sešus «labākos amatus», katru no tiem citā Austrālijas štatā. Samaksa par sešu mēnešu darbu būs 100 000 Austrālijas dolāru (54 700 latu).

Pieteikties var 18 līdz 30 gadus veci jaunieši, īpašu uzsvaru liekot uz valstīm, kam tiek izdotas vīzas strādāšanai atvaļinājumu sezonā - Lielbritāniju, ASV, Franciju, Honkongu, Taivānu, Dienvidkoreju un Japānu.

Valsts aģentūras «Tourism Australia» direktors Endrjū Makevojs sacīja, ka kampaņa patiks jautrības un piedzīvojumu kāriem jauniešiem. «Sacensības ir izcila platforma, lai atvilinātu vairāk jauniešu pavadīt vasaru Austrālijā, bet vienlaikus arī strādāt, aizpildot daudzas tukšas darbavietas tūrisma industrijā,» viņš skaidroja.

«Galvenajam izklaidētājam» būs jāapmeklē, jārecenzē un jātvīto savas domas par dažādiem izklaides pasākumiem Jaundienvidvelsā, savukārt «garšu speciālists» apmeklēs labākos restorānus, bārus un vīna un alus darītavas, lai atklātu Ziemeļu teritorijas gardākos ēdienus un dzērienus.

Vēl piedāvāts parku pārziņa amats Kvīnslendā, dzīvesstila fotogrāfa vakance Viktorijā, kā arī rūpēšanās par savvaļas dzīvniekiem Dienvidaustrālijā.

Pagājušās kampaņas uzvarētājs Sauthols sacīja, ka dalība esot mainījusi viņa dzīvi. «Es nezināju, vai man vajadzēs nirt, lēkt ar izpletni, gatavot vai doties pārgājienos mežā. Beigu beigās es darīju to visu,» viņš stāstīja. «Tā ir viena no lietām, kurām vienkārši vajag pieteikties un pēc tam skatīties, kur tā aizvedīs.»

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu