Degvielas cenas samazinājušās lielākajā daļā degvielas uzpildes staciju (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Degvielas cenas pēdējās dienās ir samazinājušās lielākajā daļā degvielas uzpildes staciju, lai gan cenu samazinājums ir atšķirīgs, liecina aģentūras LETA veiktais ikdienas degvielas cenu apkopojums.

Kā ziņots, degvielas tirgotājs «Statoil» samazinājis degvielas cenas par diviem santīmiem litrā benzīnam un par vienu santīmu litrā dīzeļdegvielai. Attiecīgi 95.markas benzīna cena samazināta no 99,9 santīmiem līdz 97,9 santīmiem, bet dīzeļdegvielas cena - no 97,9 santīmiem līdz 96,9 santīmiem.

Tikpat strauji cenas ir samazinājusi arī «Neste» un «Viada», un patlaban 95.markas benzīns maksā attiecīgi «Neste» - 95,7 un «Viada» - 96,9 santīmus, bet dīzeļdegviela attiecīgi - 94,7 santīmus un 95,9 santīmus litrā.

«Lukoil» 95.markas benzīna cenu ir samazinājis no 98 santīmiem līdz 97,6 santīmiem, bet dīzeļdegvielu no 96 santīmiem līdz 95,6 santīmiem. «Latvijas nafta» samazinājusi 95.markas benzīna cenu par vienu santīmu līdz 96,7 santīmiem, bet dīzeļdegviela joprojām maksā 95,7 santīmus. «Gotika auto» cenas samazinātas no 97,7 santīmiem līdz 97,2 santīmiem, bet dīzeļdegvielai no 95,7 līdz 94,7 santīmiem.

«Dinaz» un «Virši-A» pēdējās pāris dienās cenas nav mainītas.

Iepriekš «Statoil Fuel&Retail Latvia» degvielas produktu attīstības vadītājs Viesturs Astičs norādīja, ka, sekojot degvielas produktu cenu samazinājumam pasaules biržās, ir attiecīgi samazinātas cenas.

Kā norāda tirgus analītiķi, degvielas produktu cenu samazinājums biržā galvenokārt saistīts ar ziņām par ASV valdības apņemšanos turpināt budžeta izdevumu samazinājumu 85 miljardu dolāru apmērā nākamo septiņu mēnešu laikā. Tāpat cenas ietekmējušas nesen Itālijā notikušās parlamenta vēlēšanas, kas veicinājušas valsts politisko nestabilitāti, kā arī citi ārējie faktori.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu