Augustam Justam 15. vieta PČ otrajā posmā MX1 klasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas motobraucējs Augusts Justs svētdien izcīnīja 15. vietu Taizemē notikušajā pasaules čempionāta motokrosā otrajā posmā prestižākajā MX1 klasē, tiekot pie pirmajiem kopvērtējuma punktiem.

A.Justs pirmajā braucienā ieņēma 16. vietu 21 dalībnieka konkurencē, kas viņam deva piecus kopvērtējuma punktus.

Iegūtā vieta ļāva latvietim piedalīties superfinālā, kurā viņam 17. vieta savā klasē un vēl četri kopvērtējuma punkti.

Posma kopvērtējumā A.Justam 15. vieta un iegūti deviņi kopvērtējuma punkti.

Šosezon izmainīta pasaules čempionāta aizvadīšanas kārtība. Pēc pirmajiem braucieniem pa 18 labākajiem sportistiem no katras klases kvalificējas superfinālam, bet pārējie sacenšas pēdējās cerības braucienā, no kura superfinālā iekļūst vēl četri braucēji.

Tikmēr MX2 klases pirmajā braucienā pēdējo, 29. vietu, ieņēma Latvijas pārstāvis Roberts Justs. Viņš tādējādi vēlāk piedalījās pēdējās cerības braucienā, kurā latvietim astotā vieta.

Superfinālā Roberts Justs nepiedalījās un pie pirmajiem kopvērtējuma punktiem netika.

MX1 klasē superfinālā uzvaru izcīnīja slavenais itālis Antonio Kairoli.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX1 klasē pēc diviem posmiem līderis ar 97 punktiem ir Kairoli, bet A.Justs ar deviņiem punktiem atrodas 19. pozīcijā.

Taizemē pasaules čempionāta posms risinājās pirmo reizi vēsturē un sportistus sagaidīja nelabvēlīgi laika apstākļi - spēcīga lietus dēļ sestdien vairāki treniņbraucieni pat tika pārcelti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu