Latvijas dragreisa čempionāts šogad notiks Liepājas un Daugavpils ielās (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sezonas atklāšanas sacīkstes «Bridgestone Adrenalin Dragrace Championship» notiks jau 20. un 21. aprīlī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Šogad Latvijas dragreisa čempionātam ir jauni organizatori, kas ir parūpējušies par dažādiem jaunievedumiem un uzlabojumiem – viens no tiem  dragreisa sacīkstes šogad oficiāli notiks ne tikai Liepājas pilsētas ielās, bet arī Daugavpilī.

Būtiskas izmaiņas notikušas dragreisa jaunās sezonas kalendārā – Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notiks pirmais un pēdējais sezonas posms. Pēc vairāku gadu pārtraukuma dragreisa kalendārā atgriezīsies posms Jēkabpilī, kā arī dragreisa auto rūkoņu otro gadu pēc kārtas varēs dzirdēt arī Liepājas pilsētas ielās. Savukārt sezonas ceturtais posms norisināsies Daugavpils pilsētas centrālajā - 18. novembra - ielā.

No vienas dienas sacīkstēm iepriekšējos gados, šogad dragreisa čempionāts pāriet uz divu dienu formātu. «Lai izvairītos no ilgās un skatītājiem ne tik aizraujošās kvalifikācijas, piedāvāsim sacīkstēm jaunu, divu dienu formātu – pirmajā dienā notiks kvalifikācijas braucieni visās klasēs, savukārt otrajā dienā būs fināli, kas parasti ir visskatāmākā sacīkšu daļa,» lēmumu komentē sacensību galvenā organizatore Jolanta Jermacāne. «Tādējādi ikviens skatītājs varēs izvēlēties, ko vēlas redzēt – tikai kvalifikācijas braucienus, fināla sacīkstes vai abus divus.»

Lielas izmaiņas notikušas arī čempionāta un kausa ieskaites klasēs un to sadalījumā. «Vēlamies padarīt Latvijas čempionātu pievilcīgāku ārzemju braucējiem, tāpēc esam samazinājuši dažādus ierobežojumus un prasības. Otrs mērķis ir veicināt dalībnieku pieaugumu «Street» klasēs un piedāvāt arī viņiem startēt «PRO» ieskaitē, dodot iespēju izcīnīt čempiona titulu,» skaidro Jermacāne. Izmaiņas notikušas arī dragreisa kausa ieskaites klasēs, ar kurām sīkāk var iepazīties šī gada sacensību nolikumā.

Sacensību organizatori šogad ir sarūpējuši lielos ekrānus, kuros varēs redzēt rezultātus, uzvarētājus un braucienu atkārtojumus. Tāpat skatītājiem būs iespēja baudīt šovus, piedalīties dažādās loterijās, kurās būs iespējams laimēt balvas.

Šogad Latvijas Automobiļu federācija Latvijas dragreisa čempionāta organizēšanu uzticēja jauniem organizatoriem – biedrībai «Evo Racing Team», kuras sastāvā ir arī viens no zināmākajiem dragreisa braucējiem Latvijā – Normunds Lācis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu