Mārketinga triki «nosit» degvielas cenas (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Degvielas tirgū pēdējā laikā saasinājusies cīņa par klientu lojalitāti, liekot lietā dažādas mārketinga viltības - tirgotāji uzsākuši sacensību par to, kurš piedāvās rekordatlaidi privātpersonām.

Galvenā tendence patlaban degvielas tirgū ir dažādu mārketinga triku izspēle, diezgan būtiski samazinot degvielas cenu, lai piesaistītu konkrētam degvielas tīklam lielāku klientu skaitu, biznesa portālam «Nozare.lv» atzīst nozares eksperts Māris Liepiņš.

Viņš skaidro, ka papildu akcijas ir «tīrs marketinga triks, lai piesaistītu klientus - katrs cīnās par savu tirgus daļu kā var, un šajā produktā, kurš visiem ir līdzīgs, viens no pašiem noteicošākajiem faktoriem ir cena, un tāpēc arī tiek rīkotas dažāda veida akcijas».

«Atliek paskatīties, ar kādu reālo uzcenojumu strādā degvielas tirgotāji, ar cik zemu rentabilitāti, lai saprastu, ka konkurence ir ļoti asa,» uzsver Liepiņš.

Vairāk vai mazāk visiem degvielas tirgotājiem iepirkuma cenas esot vienādas, jo, kā ironizē eksperts, nav nevienam sava naftas urbuma.

Juridiskām personām pastāvīgi tiekot piemērotas cenu atlaides, īpaši tas attiecas uz lielajiem patērētājiem, kuriem ir lielākie autoparki. Par lielajiem klientiem vienmēr bijusi sīva cīņa, kas turpinoties, it īpaši tagad, kad konkurence saasinās vēl vairāk.

Kā ziņots, «Statoil» klientus pievilina stacijās, piedāvājot līdz pat trīs santīmu atlaidi litrā, ja mašīnā pārvietojas trīs vai vairāk cilvēku, savukārt «Lukoil» pirmo reizi piedāvā konkrētās degvielas uzpildes stacijās, norēķinoties skaidrā naudā, 3,5 santīmu atlaidi par katru degvielas litru.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu