«Arco Real Estate»: Samazinās sērijveida dzīvokļu cenas lētākajos mikrorajonos (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Pārsvarā visos Rīgas lielākajos mikrorajonos februārī nav novērojamas jebkādas dzīvokļu cenu izmaiņas. Vienīgi cenu ziņā lētākajos mikrorajonos, tādos kā Bolderāja, Vecmīlgrāvis un Iļģuciems, dzīvokļu cenām ir tendence mazināties, teikts nekustamā īpašuma kompānijas «Arco Real Estate» mājokļu tirgus pārskatā.

Bolderājā parādās jauni, aizvien lētāki dzīvokļu piedāvājumi. Līdzīgas tendences vērojamas Vecmīlgrāvī, kur februārī būtiski palielinājies piedāvājums. Kopumā lielākajos Rīgas mikrorajonos piedāvājuma skaits februārī pieaudzis par 5%, informē «Arco Real Estate».

Apkopojot piedāvājumu skaitu, «Arco Real Estate» secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits mikrorajonos februārī bija Purvciemā, Pļavniekos, Ķengaragā un Imantā. Savukārt vismazākais piedāvājumu skaits bija Bolderājā un Zolitūdē. Februārī piedāvājumu skaits pieaudzis gandrīz visos lielākajos Rīgas mikrorajonos, izņemot Zolitūdi, kur piedāvājums samazinājies par 3%. Vislielākais piedāvājuma pieaugums konstatēts Vecmīlgrāvī par 37%.

Februārī Rīgas lielākajos mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas joprojām vērtējamas kā stabilas, norāda «Arco Real Estate». Vidējā sērijveida dzīvokļu cena nedaudz samazinājusies un februārī ir 594 eiro (416 lati) par kvadrātmetru.

Vislielākais vidējās dzīvokļu kvadrātmetra cenas pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2013.gada sākuma vērojams Juglā - par 0,3%, teikts pārskatā. Savukārt Bolderājā cenas samazinājušās vidēji par 1%. Bolderājā arī 2013.gada janvārī konstatēts cenu kritums.

Augstākās sērijveida dzīvokļu cenas 2013.gada februārī bija Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājusies 758 eiro (531 lats). Savukārt viszemākā vidējā viena kvadrātmetra cena februārī bija Bolderājā - tā noslīdējusi līdz 468 eiro (328 latiem).

Kopš 2012.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas pieaugušas par 2%. Kopš 2011.gada sākuma dzīvokļu cenas ir zemākas par 2,4%. Salīdzinot ar 2010.gada sākumu, sērijveida dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos 2013.gada februārī ir par 14,1% augstākas, teikts «Arco Real Estate» sagatavotajā pārskatā.

Vidējā sērijveida dzīvokļu cena 2013.gada februārī ir tādā pašā līmenī kā 2012.gada aprīlī. Cenas vidēji ir par 63,3% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad vidējā neremontēta sērijveida dzīvokļu cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi 1620 eiro par kvadrātmetru.

2008.gadā vidējās cenas sērijveida dzīvokļiem Rīgā kopumā nokritās par vidēji 33,5%. 2009.gada laikā vidējās cenas kopumā nokritās vēl par 44,2%. Savukārt 2010.gada laikā cenas kopumā pieauga vidēji par 16,9%. 2011.gadā cenas sērijveida dzīvokļiem noslīdēja par 3,5%. 2012.gada laikā dzīvokļu cenas pieaugušas par 2%. Kopš 2013.gada sākuma dzīvokļu cenas pazeminājušās par 0,1%.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu