Meklēs «Mis Ola 2013» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kura ir Latvijas skaistākā Lieldienu ola, kas pelnījusi titulu «Mis Ola 2013»? To uzzināsim jau šajā nedēļās nogalē – sestdien, 23.martā lielveikalā «Maxima XXX» Rīgā, A.Deglava ielā 67. Lai noskaidrotu, kurai olai pienākas tituls «Mis Ola 2013», kā lieli, tā mazi laikā no plkst. 12.00 līdz 15.00 ir aicināti nākt uz lielveikalu - nest un iesniegt konkursam jau mājās nokrāsotas olas vai arī radīt savu konkursa mākslas šedevru veikalā, kur darbosies īpaša olu krāsošanas meistardarbnīca.

Lieldienu noskaņās meistardarbnīcas apmeklētāji varēs izmēģināt spēkus dažādās olu krāsošanas tehnikās. Par apmācību olu krāsošanā ar dabas veltēm rūpēsies latviešu tradīciju kopēja Māra Kuplā, kura 40 gadus ir strādājusi Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

Apmeklētāji, kuri nepaļaujas uz dabas veltēm, varēs olas krāsot arī ar mūsdienīgākām krāsām. Savukārt tiem mazajiem lielveikala apmeklētājiem, kuriem aizraujošāka šķiet zīmēšana, būs iespēja ļaut brīvu vaļu fantāzijai un izkrāsot «Favorit» olas trafaretu uz papīra. Šos darbus varēs pieteikt konkursam kategorijā «Visskaistāk izkrāsotā ola».

«Lieldienas ir tradīcijām bagāti svētki, un arī mēs par tradīciju esam ieviesuši Lieldienu ieskandināšanu «Maxima» veikalos. Šogad pircējiem un viņu ģimenēm atgādināsim par Lieldienu olu krāsošanas pamatiem. Skaisti nokrāsot olu – tam ir nepieciešamas iemaņas un centība, tādēļ visiem pieaugušajiem konkursa dalībniekiem pasniegsim simbolisku svētku dāvanu - «Favorit» olas, bet mazākajiem dalībniekiem – «Favorit» svētku cepumus,» stāsta Ivars Andiņš, «Maxima Latvija» preses sekretārs.

Lai noteiktu, kura ir skaistākā no mājām atnestā vai meistardarbnīcā radītā Lieldienu ola, kas saņems titulu «Mis Ola 2013», kā arī to, kura ir visskaistāk izkrāsotā «Favorit» ola, darbus pēc meistarklases noslēguma vērtēs īpaša žūrija. Tās sastāvā būs mākslinieks un bērnu gleznošanas projektu vadītājs Jānis Anmanis, meistare Māra Kuplā, kā arī kāda sabiedrībā pazīstama māmiņa. Titulēto darbu autori abās kategorijās katrs tiks apbalvots ar «Maxima» dāvanu karti, kā arī noderīgu Lieldienu atribūtiku.

Dalībniekiem asistēs un mazākos māksliniekus visa pasākuma gaitā izklaidēs arī draudzīgs Lieldienu zaķis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu